Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението за спиране

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението за спиране
Коментари Харесай

Блинкън: Израел няма надежден план за опазването на цивилните в Рафах

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отбрани решението за прекъсване на доставката на 3500 бомби за Израел поради терзанията, че те може да се употребяват против град Рафах в Газа. Той съобщи, че Израел няма „ благонадежден проект “, с цел да отбрани  1,4 млн. цивилни, потърсили леговище в града, заяви Ройтерс.

Говорейки в ефира на Ей Би Си Нюз Блинкън съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в остава подготвен да помогне на Израел да се пази и пратката от 3500 бомби с тегло 907 и 227 кг е единственият пакет американско въоръжение, който се задържа.

Според него това може да се промени, в случай че Израел стартира пълномащабна офанзива против Рафах, както Израел споделя, че възнамерява, с цел да отстрани от него бойците от екстремистката формация „ Хамас “.

Байдън предизвести Израел, че в случай че „ стартира тази огромна военна интервенция в Рафах, то няма да поддържаме и предоставяме избрани системи за въпросната интервенция “, съобщи Блинкън.

„ Имаме действителни терзания за метода, по който ще ги употребяват “, добави той. Според него Израел би трябвало „ да има явен, благонадежден проект за отбраната на цивилните, какъвто до момента не сме видели “.

В град Рафах се намират към 1,4 млн. палестинци, доста от които избягали там от боевете и израелските бомбардировки в други елементи в Газа, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР