Тревожна статистика от Световната здравна организация. Според данните от България

...
Тревожна статистика от Световната здравна организация. Според данните от България
Коментари Харесай

СЗО: Прекомерна е употребата на антибиотици в България

Тревожна статистика от Световната здравна организация. Според данните от България в изискванията на пандемия се следи несъразмерна и от време на време и ненужна приложимост на антибиотици. Учените сигнализират, че това може да докара до устойчивост на популацията към медикаментите, което да се трансформира в сериозна опасност за здравето в международен мащаб.
„ От изследването, в което участваме, дружно с 27 страни - само България рапортува повишение на потреблението от порядъка на 20-30%, което е много тревожно”, изясни доцент Иван Иванов от Центъра по заразни и паразитни заболявания.
„ Да не се изписват антибиотици, без да има антибиограма и потребност от това. Да има една сензитивност по тематиката и хората да се интересуват от личното си здраве. Както започнаха да се интересуват от страничните резултати на имунизациите против ковид, по този начин да се интересуват какви биха били следствията от тази свръх приложимост на антибиотици”, прикани специалистът Михаил Околийски от СЗО - България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР