Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че парите промениха смисъла

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри смята, че парите промениха смисъла
Коментари Харесай

Алегри: Да спечелиш ШЛ днес е по-различно, отколкото преди 30 години

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри счита, че парите трансформираха смисъла на Шампионската лига и в този момент шампионатът се е трансформирал в една " здравословна полуда ". Според него, през днешния ден да спечелиш тази конкуренция е доста по-различно спрямо това да я спечелиш преди 30 години. " Бианконерите " на два пъти доближиха до финала в последните три сезона, само че и двата пъти бяха от губещата страна, като към този момент имат 7 изгубени и единствено 2 извоювани финала в историята си.

" Финалите се печелят и се губят. Така е било постоянно и по този начин и ще продължава да бъде, даже и за Ювентус. Казвам същото и на играчите, тъй като с цел да реализират огромни неща, те би трябвало да бъдат и спокойни и необременени. Получава се една здравословна полуда, в която би трябвало да оставиш всичко настрани и да мислиш, че си несломим. И през днешния ден има един-двама феноменални играчи, както е било постоянно през годините. Разликата е обаче, че през днешния ден се харчат доста повече пари и от ден на ден тимове разполагат с положителни футболисти в съставите си. Да спечелиш Шампионската лига през днешния ден е доста по-различно, в сравнение с преди 30 години ", съобщи Алегри в изявление пред списание GQ.

След това наставникът показа по кое време счита да постави завършек на кариерата си.

" След пет-шест години считам да спра. Ще работя, до момента в който към момента се любувам на това да изучавам играчите. Когато спре да ми бъде забавно, ще спра да работя и по този начин ще реша казуса. Обичам да виждам по какъв начин един футболист израства, обичам да давам късмет на млад състезател да дебютира, да го виждам по какъв начин се развива и се трансформира в огромен футболист. Обичам да преподавам и да виждам по какъв начин играчите израстват през сезона. Това ми носи голяма наслада. В момента, в който спра да усещам тази магия, към този момент няма да има смисъл да бъда треньор ", сподели още експертът.

Все отново той призна, че има едно нещо, което би го предиздвикало да продължи да работи и по-дълго.

" Имам концепция да спра след пет-шест години, само че има едно нещо, което може да промени решението ми и това е националният тим. Това е нещо напълно друго и всеки треньор мечтае да води Скуадра адзура. В момента има футболисти, родени сред 1992 и 2000 година, които са доста качествени и те ще бъдат гръбнака на националния тим в близко бъдеще ", приключи Алегри.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР