На 26 август 1968 светът за първи път чува превърналата

...
На 26 август 1968 светът за първи път чува превърналата
Коментари Харесай

Хей, Джуд!

На 26 август 1968 светът за първи път чува трансформиралата се в именита ария на Бийтъл „ Хей, Джуд “. Тридесет и пет години по-късно на бял свят се появява Джуд Белингам и едва ли родителите му в Стayрбридж са предполагали, че песента на Джон Ленън и компания ще бъде използвана близо две десетилетия по-късно от огромен футболен клуб в чест на момчето им.

Но тъкмо това се случи, когато англичанинът мина в Борусия Дортмунд. Новите му съотборници дружно с талисмана на тима записаха видео, в което пееха песента, а в края на клипчето самият Белингам се появи в кадър и сподели само: „ Хей! “. Маркетинг на друго ниво.

Е, в Реал Мадрид не го посрещнаха с песни и фанфари, само че като че ли знаеха, че са сключили договорка, с която ще се гордеят напълно скоро и от която ще черпят солидни дивиденти в близкото и далечно бъдеще. И Кралският клуб към този момент може да се похвали с шампионската купа на Испания, за която несъмнено основна роля изигра новата им облага. Реал Мадрид надви над Кадис с 3:0, а сетне видя по какъв начин изненадата на сезона Жирона нанесе следващото оскърбление на Барселона и трофеят към този момент беше обезпечен.

Тимът на Карло Анчелоти господства на домашна сцена, освен това го прави много осезаемо – с една през целия сезон от градския противник Атлетико Мадрид, в серия от 28 поредни дуела в испанския шампионат без проваляне. Или другояче казано – изцяло справедливо купа за столичани. И като всяка друга история на триумфа – и тази си има своя воин.

Играчът на сезона в Ла Лига може да бъде посочен и надалеч няма да пресилено, в случай че твърдим, че това е британският национал. Белингам вкара в дебюта си за тима, вкара в дебюта си на „ Сантиаго Бернабеу “, вкара надвит гол против Барселона и двата мача през сезона, като и двете издания на „ Ел Класико “ означи в последните минути за голямо наслаждение на подкрепящите Реал. Но приносът му надалеч не се изчерпва с 18-те гола в Ла Лига. Приносът му включва неуморното предпочитание да играе из целия терен (както е съвременно да се споделя – box to box), да основава положения за съотборниците си, да наподобява убеден във опциите си. Дори взискателните публицисти в Мадрид го дефинираха като „ неповторим и неотложен “.



В съблекалнята на Реал Мадрид човек може да открие толкоз доста звезди, че въздействието на Джуд заслужава даже още по-големи овации. Ще се съгласите, че е не е изключително елементарно за един 20-годишен чужденец да се настани комфортно в тази съблекалня и мигновено да получи водеща роля. Там са още Родриго и Винисиус Жуниор, които получават нужната си независимост след напускането на Бензема, там са играчи като Хоселу и Диас, които през целия сезон имаха значителен принос с головете си за триумфите на отбора, там е индивидът, ставал първенец във всяко едно от петте огромни шампионати на Европа като треньор – Карло Анчелоти. И тук даже не загатваме отбранителните играчи.

Антонио Рюдигер се радва на забележителна акция, а вратарят Лунин получи своя звезден момент по време на четвъртфиналния реванш в Шампионската лига против Манчестър Сити.

Аплодисментите, несъмнено, са и най-много за Анчелоти, който съумя да се оправи с рецесията в защита, където контузии извадиха за по-голямата част от сезона Давид Алаба, Едер Милитао и Тибо Куртоа. И макар тяхното неявяване отбраната на Реал Мадрид е надалеч пред всички останали като статистически индикатори: най-важният измежду тях – головете – демонстрира, че мадридчани са позволили единствено 22 гола в шампионата в 34 срещи дотук, което е фактически удивително. Да се върнем в съблекалнята: там са още близо 39-годишният маестро Лука Модрич, който разумно към този момент е с по-периферна роля, само че аурата му на победител няма по какъв начин да не озарява „ Бернабеу “; там е господарят на точните подавания Тони Кроос, който ще бъде водач на Германия на домашното европейско състезание през това лято; там са част от звездите на френския народен отбор Чуамени и Камавинга, за които триумфът като че ли е даденост.

И на целия този декор Джуд Белингам съумя да изпъкне още в първия си сезон. Ама по този начин да изпъкне, че към този момент името му да бъде измежду главните претенденти за „ Златната топка “. Ако не ми вярвате – почакайте да видите какво ще се случи, в случай че Реал Мадрид завоюва и „ своя “ шампионат до края на сезона – Шампионската лига.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР