trafficnews.bgС името екопарк Марица е записан проектът, известен като Втори

...
trafficnews.bgС името екопарк Марица е записан проектът, известен като Втори
Коментари Харесай

Проектът за Втори гребен канал в Пловдив – водно огледало, острови, водни ски и над 20 атракции

trafficnews.bg

С името екопарк „ Марица ” е записан планът, прочут като Втори гребен канал в Пловдив. Той  включва 105 декара водно огледало, 650 декара залесяване, 37 островчета, както и загнездяване на редки птици.  Съоръжението е належащо за всички огромни конгреси по гребане след 2018 година, а под тепетата би трябвало да се проведат два в този интервал.

Заради правосъдни борби с еколози, Община Пловдив не може да започва построяването му, като най-вероятно той няма да е подготвен до 2019 година.

Последното дело против Община Пловдив и Регионална инспекция за опазване на околната среда бе извоювано от „ Граждански надзор – отбрана на животните ”  след тригодишна правосъдна борба. Върховен административен съд осъди Община Пловдив и Регионална инспекция за опазване на околната среда през май тази година за неналичието на екологична оценка за изменението на Общия организационен проект на града.  Тяхната позиция е, че планът е изработен върху предпазени зелени площи, на която територия се планува построяването на дублиращ гребен канал с хотели, водни атракции, спирки на градския превоз и паркинги.

Така новите процедури за изкарването на екологична оценка и последващите каузи ще стартират през 2018 година. 

Проектът на канала е подготвен, като построяването му ще коства към 7 милиона лв.. Община Пловдив обмисля вид, с цел да не бави построяването на трасето да разгласи публични поръчки по-рано, само че при всички положения би трябвало да се изчака новото мнение на съда. Красен Кралев също поддържа плана и съобщи, че държавното управление и Министерството на спорта са подготвени да оказват помощ за реализацията на новото оборудване.

През 2018 година Пловдив ще е хазаин на Световното състезание по академично гребне, както и на Световното за мъже и дами до 23 години по кану-каяк.  Вероятно ще се търси компромис от страна на Световната федерация, в случай че оборудването не бъде приключено.

Водно огледало, нови алеи, зони за лов на риба, мини голф, зелено учебно заведение и над 20 атракции за пловдивчани и гостите на града ще са фокус в плана, който е изготвила Общината.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР