Работи се сериозно, за да може Унгария да е член

...
Работи се сериозно, за да може Унгария да е член
Коментари Харесай

Орбан: Унгария обмисля да поиска специален статут в НАТО

Работи се съществено, с цел да може Унгария да е член на НАТО, само че без да взе участие в интервенции на НАТО отвън територията на съюза. Унгарската дипломация би трябвало да реши този проблем, да се сътвори нова формулировка. Това съобщи министър председателят Виктор Орбан в постоянното си петъчно радиоинтервю, като разясни, че повода е, че не знаел какъв брой ще продължи войната в Украйна, а в работни групи в Брюсел се работело по какъв начин НАТО да взе участие в нея.

Не утвърждаваме и не желаеме да участваме в спора с финансова или военна поддръжка, даже в границите на НАТО, сподели още Орбан. Според него не можело да става въпрос НАТО да организира военни дейности отвън своята територия. В реалност е по този начин от десетилетия и задачата КФОР в Косово от 1999 година насам, да вземем за пример е с мандат на Организация на обединените нации и се управлява от командването на алианса в Монс.

Орбан не има вяра въобще да има съветска опасност против алианса и е уверен, че в случай че Унгария официално откаже да взе участие в задача на НАТО, това щяло да значи нова идея за участие. " Ситуацията в този момент е такава, че хем сме там, хем не сме. Не знам какъв брой ще продължи това ", цитира думите му " Блумбърг.

Решенията в НАТО се вземат с консенсус сред всичките 32 страни членки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР