Традицията на македонската демокрация и плурализъм е обогатена с нов

...
Традицията на македонската демокрация и плурализъм е обогатена с нов
Коментари Харесай

Изборите в РСМ: Вместо да избират нови лидери, избирателите наказват старите

Традицията на македонската народна власт и плурализъм е обогатена с нов избирателен цикъл, който, въпреки и с местен темперамент, още веднъж сподели решителността на гласоподавателите, вместо да избират нови водачи, да санкционират старите.

Недоволни от общото състояние в страната, жителите, кой знае за кой път, взеха решение да санкционират сегашните ръководещи, като гласоподават за опозицията. Това няма нищо общо с проблемите на локалната власт, а с настроението на гласоподавателите.
 Денко Малески: С радикали на власт районен съд Македония няма късмет за Европейски Съюз Денко Малески: С радикали на власт районен съд Македония няма късмет за Европейски Съюз
Какво се търкулна след първия тур на обществените избори в районен съд Македония? Национализъм и радикализъм. Национализъм, разбиран като отъждес...

Най-голямата опозиционна партия сега, ВМРО-ДПМНЕ, завоюва 55 000 гласа повече от ръководещата СДСМ и както в никакъв случай до момента по-малките партии реализираха огромен триумф, както и самостоятелните претенденти, които също се възползваха от непопулярността на държавната политика. Изправен пред обстоятелствата от изборните резултати, министър председателят Зоран Заев сподели от трибуната, че посланието на хората е ясно и че го схваща. Не знам какви са неговите размишления, само че мисля, че е прекомерно късно към този момент нещо същински да се промени в метода на неговото ръководство.

Избирателите, същите, които наказаха неверната политика на Никола Груевски преди четири години, в този момент са разочаровани от Заев и неговите министри. Причините за това са многочислени. От неизпълнените обещания за повишение на виталния стандарт, непоследователното осъществяване на здравната политика във времето на пандемия, както и доста проблематичните възгледи на премиера, изразени в процеса на договаряния с България. Разбира се, връзките в ръководещата коалиция и връзките с ДСИ (партията на Али Ахмети), чиито министри работят като самостоятелни субекти, в допълнение понижиха известността на Заев. И нито една от тези политики, трендове и практики той няма да може да промени, даже и да желае.

Стандартът на живот няма да се увеличи, тъй като скоро ще се сблъскаме с оповестеното нарастване на цените на множеството артикули и услуги. Здравната политика е неведнъж компрометирана, а процесът на договаряния с България е съвсем мъртъв. Що се отнася до връзките с ДСИ, неприятните дни за държавното управление занапред предстоят, тъй като в опита да се обезпечи коалиция, която да избави това, което може да бъде избавено във втория тур на локалните избори, СДСМ ще би трябвало да получи условна поддръжка от гласове от съдружния сътрудник. А всички знаем, че такива услуги в никакъв случай не са били безвъзмездни.

Ето за какво желая да подчертая, че срокът на тази управническа конструкция и метод на ръководство изтича. Най-умно би било да се свикат предварителни парламентарни избори до Нова година, на които да се добие ново болшинство, което по-късно да може да образува държавно управление с цялостен потенциал.
 Владо Перев: Ветото на България е единственият метод районен съд Македония да стартира да съблюдава европейските правила Владо Перев: Ветото на България е единственият метод районен съд Македония да стартира да съблюдава европейските правила
" Българите в районен съд Македония са обект на дискриминация в продължение на доста години и това не се е трансформирало до през днешния ден ", сподели Владимир Пере...

Всяко отсрочване на неизбежното ще коства на СДСМ по-лош резултат. По-добре е да изгубят в този момент, в сравнение с да преживеят злополука по-късно.

Анализът е на Сърджан Иванович
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР