Египет казва, че официално ще се присъедини към делото, заведено

...
Египет казва, че официално ще се присъедини към делото, заведено
Коментари Харесай

Египет казва, че ще се присъедини към делото за геноцид на Южна Африка срещу Израел в ICJ

Египет споделя, че публично ще се причисли към делото, заведено от Южна Африка против Израел в Международния съд (ICJ), което упреква Израел в нарушение на отговорностите му според Конвенцията за геноцида във войната си против Ивицата Газа.

Египетското министерство на външните работи съобщи в неделя, че Кайро има намерение да се причисли към случая заради ескалиращата израелска експанзия против палестински цивилни.

„ Изявлението … идва в светлината на влошаващата се тежест и обсег на израелските офанзиви против палестински цивилни в линията Газа и продължаващото осъществяване на систематични практики против палестинския народ, в това число непосредствено ориентиране към цивилни и заличаване на инфраструктура в Ивицата и тласкането на палестинците да бягат “, се споделя в изказване на министерството.

Южна Африка заведе дело против Израел през януари, обвинявайки страната в осъществяване на геноцид против палестинците в Газа. Броят на жертвите от войната на Израел против Газа, почнала през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР