Когато дъщеря ми беше на 3 години, постоянно я питаха

...
Когато дъщеря ми беше на 3 години, постоянно я питаха
Коментари Харесай

Андре Токев: На Земята сме на екскурзия, майка ми ме научи да се възползвам от всеки момент за позитивното

„ Когато щерка ми беше на 3 години, непрекъснато я питаха „ Ти какво си – българче или германче? “. И тя отговаряше „ Дете “. А аз съм човек. “

По този метод началник Андре Токев отговори на въпроса като какъв се дефинира повече – като българин или като немец. Той е роден в Лайпцих през 1968 година.

„ Реално съм и двете. Като съм в България, се усещам двойно българин, а като съм в Германия, се усещам двойно немец. Чудех се за какво е по този начин и една психоложка в Германия, която също е от разбъркан брак, се беше занимавала с въпроса, споделя „ Винаги децата от разбъркан брак се пробват да компенсират половинката, която я нямат “, описа той.

 Пускат Андре Токев предварително от пандиза България 1 мин. Пускат Андре Токев предварително от пандиза  Андре Токев излезе на независимост (ВИДЕО) България 2 мин. Андре Токев излезе на независимост (ВИДЕО)  Андре Токев пред bTV: В момента внучката ми е номер 1 в живота ми Тази събота и неделя 1 мин. Андре Токев пред bTV: В момента внучката ми е номер 1 в живота ми  Андре Токев: В пандиза имах опция за размисъл, човек се сблъсква със себе си Тази събота и неделя 4 мин. Андре Токев: В пандиза имах опция за размисъл, човек се сблъсква със себе си  Пускат Андре Токев предварително от пандиза България 1 мин. Пускат Андре Токев предварително от пандиза  Андре Токев излезе на независимост (ВИДЕО) България 2 мин. Андре Токев излезе на независимост (ВИДЕО)  Андре Токев пред bTV: В момента внучката ми е номер 1 в живота ми Тази събота и неделя 1 мин. Андре Токев пред bTV: В момента внучката ми е номер 1 в живота ми  Андре Токев: В пандиза имах опция за размисъл, човек се сблъсква със себе си Тази събота и неделя 4 мин. Андре Токев: В пандиза имах опция за размисъл, човек се сблъсква със себе си

Готвачът има общо три баби и трима дядовци.

„ Дядо ми и баба ми в Германия се развеждат, когато майка ми е била на 5-6 години, и по-късно всеки основава ново семейство. Отношенията бяха доста положителни и хубави. И баба ми и дядо ми правеха доста и аз не правех разлики сред тях. Когато си дете, гледаш чисто и не правиш разлики. Виждаш едно положително отношение, което приемаш за даденост “, показа още той.

Майката на Андре Токев е германка, а татко му е българин, който отива на специализация в Германия. Там двамата се срещат, само че татко му се прибира в България. А майка му се оказва авантюристът, който взема решение ненадейно да тръгне към България, с цел да го потърси и го намира. 

" Може би имам от майка ми тази линия за прекарвания, за страсти. Животът на Земята не е доста дълъг. Тук сме на една екскурзия и би трябвало да натрупа доста страсти и прекарвания. Майка ми ме научи навръх това - да се възползваш от всеки миг, с цел да преживееш нещо положително ", изясни Андре Токев.

Снимка: bTV

" Лайпцих стотици години е бил промишлен град, а аз доста тежко съм се разболял с продължителен бронхит. Лекар е споделил на родителите ми - но животът в България е с най-хубавия климат. Семейството се мести от Германия в Петърч. Всяко лято татко ми работеше няколко месеца на морето, с цел да може заран да вдишвам йодните изпарения ", показа още той.

Андре Токев добави още, че обожава фасул чорбата, а пък в Германия - кнедли с алено зеле и печено месо.

С книгата си " Продължавам ", която началник Токев подари на водещия на „ 120 минути “  Светослав Иванов, той ни кани в персоналния си свят на израстването, специалността, триумфа, пропадането, наказването и изправянето още веднъж.

Снимка: btvnovinite.bg

" Искам да стимулирам доста хора, които паднат пред огромни тествания или трудности - не ги назовавам проблеми, тъй като действително са задания, които би трябвало да разгадаем - че можеш постоянно още веднъж да станеш, само че е значимо да си вземеш вярната поука. И тогава животът ти става още по-добър ", разяснява Андре Токев.

" Когато си обществена персона, се стараеш да мотивираш хората - да реализират, да живеят по-добре. И внезапно правиш неточност, с която за доста имиджът прилючва. Не и за мен - постоянно можеш да поправиш грешката. Моята цел е тъкмо това - да поправя задачата ", изясни той.

Какво още показа началник Андре Токев в " 120 минути " - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР