Алехандро Табийо се утвърди, като едно от най-прогресиращите имена в

...
Алехандро Табийо се утвърди, като едно от най-прогресиращите имена в
Коментари Харесай

Тревожни сигнали: Джокович беше бледа своя сянка и взе само 5 гейма срещу дебютант в Рим

Алехандро Табийо се утвърди, като едно от най-прогресиращите имена в мъжкия тенис през последните няколко месеца. Чилиецът, който през януари завоюва дебютната си ATP купа, сега е на прага на своя дебют в топ 30, а през днешния ден той най-голямата победа в кариерата си и то против не какъв да е, а против самия Новак Джокович, с резултат 6:2 6:3 и по този начин в идващия кръг ще срещне Карен Хачанов. Припомняме ви, че през вчерашния ден Хуберт Хуркач даде единствено 6 гейма на Рафаел Надал, а през днешния ден и другата дейна тенис легенда се срина на централния корт в италианската столица, отстъпвайки с 2:6 3:6 за едвам 67 минути игра на първенеца от предходната седмица в Екс-Ан Прованс. По този метод чилиецът се трансформира първия чилиец от 17 години насам, който надиграва лидер в международната класация, а тогава Фернандо Гонзалес победи Роджър Федерер. По този метод международният номер 32 се класира едвам за повторно в кариерата си за 1/8-финал на равнище Мастърс, а там ще го чака конфликт с 16-ия подложен Карен Хачанов.

Двубоят стартира по призрачен метод за международния номер 1, който допускаше безчет неточности от дъното на корта и сервираше надалеч под нормалното си ниво. На напълно друг полюс бе Табило, който с нападателна, само че и безпогрешна игра, доминираше над именития си съперник и това му разреши скоропостижно да се откъсне напред с 4:0 Въпреки удобната си преднина, международният номер 32 продължаваше да не се отпуска и играеше доста над равнището на Джокович и с резултат 6:2 бе на единствено един сет от успеха.

Табийо наложи убийственото си движение и във втората част, където осъществя ранен брейк. Играта на сърбина изглеждаше напълно обезвредена от тази на новобранеца. на Южноамериканецът сподели целия си капацитет, като действаше доста разнообразно на корта и без да даде късмет нито един късмет за пробив от самото начало на именития си съперник затвори сета и мача с още един пробив, пристигнал с двойна неточност за Джокович, а по този начин левичарят записа 6-ти следващ триумф, с цел да спре 6-кратния първенец и се поздрави с първата си победа над международен номер 1 в кариерата си, а тя идва още в дебюта на Табийо на Мастърса в Рим!

Rome is stunned
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР