Традиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите

...
Традиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите
Коментари Харесай

Да си направим френска закуска

Традиционната френска закуска не е доста изобилна, защото французите са известни със специфичното си отношение към храната и заран не обичат да прекаляват с яденето. Френската закуска задоволява потребностите на организма, без да се стига до преяждане.

Френската закуска се състои от прясно изпечени кроасани или нарязани по дължина франзели, които са намазани с прясно масло и конфитюр. Парчетата франзела, поднесени по този метод, се назовават тартин.

Към тази храна се сервира мощно кафе или парещ шоколад или чай. Топлите питиета се сервира в огромна чаша, като за бульон. Във Франция обичат да топват в кафе кроасана или тартина си, преди да го хапнат.

В уголемен вид френската закуска се добавя от доста други съставки. Те се избират от французите през почивните дни, когато имат време да закусват много дълго.

 закуска в поднос

Тогава в закуската си те прибавят омлет или яйца на очи, изгорял до хрупкавост бекон, нарязани на едро и опечени с кората картофи, свежа салата.

От кроасаните за френска закуска се избират тези с шоколад, само че се сервират и със сладко, а също по този начин и без заряд. Към напитките може да се добави също по този начин прясно изцеден портокалов сок. Никога не се сервират повече от два кроасана на човек.

Към френската закуска се прибавят също по този начин разнообразни по тип пресни плодове, само че не цели, а нарязани на късчета. Четири късчета праскова са задоволителна добавка към френската закуска. През зимата се употребяват сушени плодове, които се прибавят към закуската. Те набират потребността на организма от захар.

Друг артикул, който се прибавя към френската закуска, е йогурт. Той се сервира в естествен тип или с добавени в него късчета пресни плодове. Поднася се също по този начин и йогурт, който е с разнообразни плодови аромати. През летните месеци към френската закуска се прибавя и топка сладолед.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР