Този политически вакуум в страната ни и липсата на начертана

...
Този политически вакуум в страната ни и липсата на начертана
Коментари Харесай

Керемедчиев: България е в политически вакуум, а в ЕС и НАТО ври и кипи

" Този политически вакуум в страната ни и неналичието на начертана ясна външна политика пречи на България да стои устойчиво, тъй като сега в Европейски Съюз и в НАТО ври и кипи. Не е единствено войната в Украйна, самата икономическа обстановка сред страните членки, търсене газ от разнообразни снабдители, да не приказваме за измененията, които се случват в Европа. Видяхте какво се случи на изборите в Италия ", сподели някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на " Денят ON AIR ".

Той напомни, че първият, който посети италианския министър председател Джорджа Мелони, беше президентът на Франция Еманюел Макрон.

" Изборите са знак за това, че на междинния италианец му писна да бъде разиграван от 2015 година, тогава тя беше оставена да се оправя сама с бежанската рецесия, изключително от Африка. Италия беше оставена сама да се оправи и с Ковид рецесията, те бяха едни от най-ударените и от едни най-тежките последици от първата вълна. Нямаха никаква помощ от Европа ", добави Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му сега страната се оправя още веднъж сама с енергийната рецесия.

" Това е митингът на елементарния италианец, който вижда, че Европа не му оказа помощ, когато той е в потребност. И отговорът е както при Унгария и Съединени американски щати.. Франция вижда, че назрява стихия в Европа, до момента в който Германия го проспива. Фон дер Лайен още преди изборите сподели, че в Италия се случват неща, които се случват в Полша и Унгария, и ги заплаши със същите дейности ", акцентира някогашният зам.-министър на външните работи.

И бе безапелационен, че България няма твърда позиция.

" В момента се прекрояват връзките в европейските страни. България е на фронтовата линия, ние сме доста покрай събитията, които се случват. Ние сме слабото звено. Разбира се, поради това Фон дер Лайен беше у нас, с цел да се опита да откри устойчиво болшинство, което да поддържа едно устойчиво държавно управление ", добави Милен Керемедчиев.

Той счита, че корупцията е главният проблем пред страната ни за влизане в Шенген.

" Нидерландия ни го повтори - нещо, което повтаря последните 15 години. Примера го виждате - какъв брой рейса с мигранти бяха хванати в България. Ако нямаме политическото предпочитание да се преборим ще гледаме Шенген, както го гледаме в последните години ", сподели гостът.

" С третия мандат може да се образува " коалиция на отвратените ", с цел да не се отиде още веднъж на избори. Рано или късно ще се случи референдумът за президентска република ", уверен е специалистът.

А запитан за какво не виждаме " ИТН " в 48-ото Народно заседание, Керемедчиев отговори: " Работата в София беше слаба, имаше доста поддръжка в останала част от страната. В София партията е в дълг към обществото и поради това бяха осъдени. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР