Той цитира Георги Димитров, който нарече фашизма "зверски шовинизъм" Идеята

...
Той цитира Георги Димитров, който нарече фашизма "зверски шовинизъм" Идеята
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Забраната руските граждани да влизат в ЕС е нацистка политика

Той цитира Георги Димитров, който назова фашизма "зверски национализъм "

Идеята за възбрана на всички съветски жители да влизат в страните от Европейски Съюз е демонстрация на нацистка политика. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, предава ТАСС.

„ Днес сме очевидци на следващото блестящо проявяване на нацистката политика, когато от високите европейски трибуни интензивно се пропагандира русофобската концепция за възбрана на всички съветски жители да влизат в страните от Европейски Съюз “, сподели Шойгу на пленарно съвещание на Първия интернационален антифашистки конгрес в събота.

В същото време той означи, че главните правила на международния ред, правните и политическите оценки на Нюрнбергския арбитражен съд от ден на ден се пренебрегват и преразглеждат от обособени страни, в частност от балтийските. „ Маршовете на легионерите от Секретен сътрудник станаха обичайни в Естония и Латвия, издигат се монументи и обелиски на военнопрестъпниците. По улиците на литовските градове намерено се чуват нацистки лозунги и апели “, сподели министърът.

Откривайки конгреса, той цитира Георги Димитров, който назова фашизма "зверски национализъм, средновековно безчовечие и необуздана експанзия против други нации и страни ". "През 30-те години на предишния век в Испания, Португалия, Румъния, Хърватия и някои други страни бяха открити фашистки диктаторски режими. Германският нацизъм стана неговата най-радикална и нападателна форма ", сподели Шойгу, представен от "Труд ".

Той акцентира, че идването на власт на националсоциалистите се дължи на тяхното финансиране от интернационалния капитал. „ Съвсем явно е, че финансово-икономическото съдействие сред англо-американските и нацистките бизнес кръгове беше един от главните фактори, довели до Втората международна война, която коства на човечеството невиждани жертви “, означи съветският министър на защитата.

Ръководителят на Министерството на защитата напомни, че най-бруталната е била експанзията против Съветския съюз. "27 милиона починали. Нито една страна в света не е платила такава цена. От общия брой на жертвите съвсем 14 милиона са цивилни. Това е директна последица от нацистката политика, провеждана от нашествениците ", сподели Шойгу.

Министърът акцентира, че "уроците на историята са неприятно научени от тези, които, разчитайки на личните си сили, правят принуждение ". "Бомбардирането на Югославия, войните в Афганистан, Ирак и Либия, култивирането на терористични структури в Сирия. Тези и сходни закононарушения постоянно имат съответни основатели и причинители. Отговорността за сходни дейности и следствията от тях е напълно на управлението на Съединените щати, на Америка и НАТО ", сподели той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР