Той се смее, той плаче, той съжалява, че съжалява“. Най-могъщият

...
Той се смее, той плаче, той съжалява, че съжалява“. Най-могъщият
Коментари Харесай

„Съжалявам, че се извинявам: Слаб президент ли е Байдън?

Той се смее, той плаче, той „ съжалява, че съжалява “. Най-могъщият човек в света, американският президент Джо Байдън, все по-често демонстрира уязвимост.

В понеделник в Глазгоу той се извини от името на Съединените щати поради Доналд Тръмп, който победи тъкмо преди година. Ден по-рано, в Рим, Байдън едвам не избухна в сълзи, когато говореше за мъртвия си наследник и за папата. 

Тръмп вилнееше в жанр мачо, а Барак Обама излъчваше твърда самонадеяност, до момента в който Байдън намерено изважда възприятията си на показ. Игнорирайки кредото на политиците, че извиненията демонстрират уязвимост, той непрекъснато се извинява - че е закъснял; че е приказвал прекомерно дълго; че е бил отегчителен или че не е толкоз добър, колкото хората към него.
 Доналд Тръмп упрекна Байдън, че е задремал на срещата за климата Доналд Тръмп упрекна Байдън, че е задремал на срещата за климата
Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че неговият правоприемник на поста Джо Байдън е задремал на срещата на върха за климата COP26,...

Често извиненията са поднесени с тънка самоирония. " Здравейте всички, аз съм брачният партньор на Джил " е обичаната му встъпителна имитация, когато в близост е първата дама Джил Байдън. Реакцията му пък на неприятни вести - а те са доста в последно време - е най-вече усмивка и смешка.

Когато предишния месец стана ясно, че не е съумял да получи поддръжката на Конгреса за обезпечаването на безвъзмезден лицей за всички американци, 78-годишният Байдън се пошегува, че Джил, самата тя учител в лицей, го е изритала от леглото. " Белият дом има доста спални ", сподели по този мотив той.

В понеделник Байдън сервира опрощение за това, че Тръмп е извадил Съединени американски щати от Парижкото съглашение за избавяне на планетата от световното стопляне, като по учебник - той стартира с опрощение за това… че се е извинил. " Съжалявам, че скърбя. "

" Предполагам, че не би трябвало да се оправдавам, само че го върша ", добави той.

Емоционалните му изявления от предходния ден за обичания му наследник Бо, който умря от рак на мозъка през 2015 година, бяха невероятни по своята искреност. Първоначално Байдън загатна, че няма да отговори на репортерски въпрос за това какво е означавала за него срещата му във Ватикана с папа Франциск, като сподели, че това е " персонално ". Но по-късно отприщи възприятията си, когато си спомни по какъв начин папата, до момента в който е бил на посещаване в Съединените щати, му е подал ръка, с цел да поддържа фамилията му след гибелта на Бо. " Раните бяха към момента отворени и папата ми оказа такова катарзисно влияние ", сподели той с трептящ глас.
 Джо Байдън към папа Франциск: Аз съм на 60, ти на 65 Джо Байдън към папа Франциск: Аз съм на 60, ти на 65
Джо Байдън е на посещаване във Ватикана, където се срещна с папа Франциск. Той е първият президент - католик, откогато на поста беше Кене...

Емоционалният метод на Байдън не е единствено израз на неговата персоналност. Той е политическа марка. Представяйки се като " Джо от междинната класа ", обожател на съсловието с елементарни корени от Скрантън и Делауеър, той наподобява прекомерно същински, с цел да се прави на елементарен политик. И това е концепцията поради възрастта му и голямата му отговорност обществената му персона да се трансформира в нещо като умен, само че към момента шеговит възрастен чичко.

Но това не работи при всеки. По-умерените критици споделят, че Байдън е прекомерно слаб за жестоките политически битки във Вашингтон. Те акцентират досегашната му некадърност да принуди личната си партия да прокара в Конгреса големия му пакет от ограничения за инфраструктурни и обществени разноски.

По-твърдите критици отиват още по-далеч, поставяйки под въпрос умствената му заостреност или, в тази ситуация с Тръмп и неговите съидейници, разискват тайни теории за това, че Байдън е марионетка в Белия дом.

Колкото по-безмилостни са подигравките, толкоз по-ентусиазирани стават последователите на Тръмп. На спортни мачове в цялата страна избухват викания " Let`s go Brandon " (което към този момент е евфемизъм за нецензурно изявление по адрес на Байдън), подстрекавани от републикански членове на Конгреса.

Няма подозрение, че девет месеца след началото на ръководството му и 12 месеца след успеха му на 3 ноември 2020 година Байдън е изправен пред проблеми. Ново изследване на NBC News демонстрира, че 54% от американците не утвърждават делата му. 
 Байдън се похвали: Папата ме назова „ добър католик “ Байдън се похвали: Папата ме назова „ добър католик “
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че папа Франциск го е нарекъл " добър католик ", когато двамата се срещаха в петък във Ватикана в н...

Тръмп всекидневно троли Байдън, потвърждавайки, че той е бил същинският победител през 2020 година, и възнамерява завръщането си през 2024 година А демократите са в суматоха от опцията техният претендент за губернатор на Вирджиния да загуби изборите във вторник, което предвещава загуба на целия Конгрес в междинните избори следващата година.

И въпреки всичко, с цялата тази прочувственост, Байдън наподобява не разрешава на мрака да го застигне. Но все по-често е преустановяван с невъздържаното " Хайде стига бе, пич! " (C`mon, man!) по време на неговите речи.

Но, както сподели самият той в Рим, анкетите " се движат нагоре-надолу – нагоре-надолу “.

--------------------------------------------

Анализът е на Себастиан Смит за " Франс прес "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР