Той призова и директорът на Българската консолидационна компания също да

...
Той призова и директорът на Българската консолидационна компания също да
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска оставките на Борда на директорите на ВМЗ - Сопот


Той прикани и шефът на Българската консолидационна компания също да си подаде оставката

Министърът на стопанската система Кирил Петков изиска оставките на Борда на шефовете на ВМЗ - Сопот. Това стана ясно през днешния ден след среща с управлението на компанията и синдикатите, съобщи Българска телеграфна агенция. " Бордът би трябвало да си подаде оставката ", безапелационен бе министърът.

Едновременно с това той прикани и шефът на Българската консолидационна компания да си подаде оставката, тъй като по думите му " не може да имаме проблеми с язовирите, във ВМЗ да има такива неприятни резултати в последния миг и да споделяме, че тази държавна компания си прави работата. Ако не си подадат оставките, моята концепция най-малко там, където имам пряк надзор - в Българската консолидационна компания, да уволня изпълнителния шеф, в случай че той самичък не желае да си тръгне ", акцентира той. Петков изрази вяра новият член на управителния съвет на компанията, който е назначен от самия него, да бъде определен за изпълнителен шеф и той да води политиката на страната. Петков акцентира, че страната не е неприятен собственик и може да бъде доста добър собственик, в случай че обаче се гледа интереса и в случай че знае защо го прави.

" И като сме сигурни, че няма течове, няма обири, корупция и хората, които стоят зад интереса на страната, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат доста сполучливи, даже и под собствеността на страната ", сподели още Петков.

ВМЗ е най-голямото държавно дружество от военно-промишления комплекс и в него работят близо 4000 души.

Припомняме, че в на 13 юли синдикатът " Подкрепа " във ВМЗ-Сопот изиска оставката на ръководителя на Съвета на шефовете Иван Карабатаков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР