Това заяви украинския президент Володимир Зеленски три седмици след началото

...
Това заяви украинския президент Володимир Зеленски три седмици след началото
Коментари Харесай

Зеленски: Преговорите за мир вече звучат реалистично

Това съобщи украинския президент Володимир Зеленски три седмици след началото на войната в Украйна. Тя стартира на 24 февруари, откакто съветски войски нахлуха в страната.

В обръщението си Зеленски съобщи, че войната ще приключи с “позор, беднотия и дълга изолация” за Русия.

“Третата седмица е към своя край. Всички желаеме мир. Всички желаеме победа. И има чувството, че още малко и ще реализираме това, което на нас, украинците, ни се поставя по право”, уточни още украинският президент.

Победата над Русия по думите на Зеленски ще има потребност от доста и взаимна работа, в това число и от страна на украинските жители. Михайло Подоляк - договарящият от страна на Украйна, уточни, че са налице фундаментални несъгласия сред Москва и Киев, само че към момента има място за взаимни отстъпки.

Разговорите сред договарящите от двете страни ще продължат през днешния ден, откакто бяха сложени на пауза поради взаимни обвинявания в бомбардировки.

Зеленски към този момент дава крачка обратно в желанието на Украйна да стане членка на НАТО. Това е едно от фундаменталните претенции на Русия, с цел да приключи дейностите си в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР