В последния от поредицата почивни дни се очаква натоварен трафик

...
В последния от поредицата почивни дни се очаква натоварен трафик
Коментари Харесай

В края на празничните дни: Засилен трафик се очаква в цялата страна

В последния от поредицата почивни дни се чака претрупан трафик в посока София. Едно от невралгичните места за прибиращите се от Гърция е секторът на основен път Е-79 край Симитли, където постоянно се образуват големи тапи. За да се избегне тапата, от Агенция " Пътна инфраструктура " през днешния ден за първи път трансформират организацията на придвижване в региона.

Към момента трафикът в региона на Симитли е спокоен и придвижването е обикновено. Очаква се обаче то да се натовари към обяд и в ранните следобедни часове.



Всички пътуващи в посока Кулата през днешния ден от 11:00 до 21:00 часа ще бъдат пренасочвани от Автомагистрала " Струма " на пътен възел Благоевград-юг да слязат на основния път Е-79 и от там ще минават през общинския път сред село Железница и Симитли и оттова ще се връщат назад на основен път Е-79. Това ограничаване е за леките коли, а камионите и микробусите над 12 тона след 11:00 часа ще бъдат спирани на Автомагистрала " Струма ", където ще би трябвало да изчакат до 21:00 часа довечера.



Идеята е по този метод да се облекчи прибирането в посока София като на пътен възел Симитли ще бъдат отворени две ленти за придвижване. Ограничение за камионите в посока София няма да има, само че ще би трябвало да се движат единствено в дясната лента. За организацията на придвижването в региона ще наблюдават и екипи на " Пътна полиция ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР