АПИ въвежда промени за улеснение на движението.За да се улесни

...
АПИ въвежда промени за улеснение на движението.За да се улесни
Коментари Харесай

АПИ въвежда промени за улеснение на движението


АПИ вкарва промени за облекчение на придвижването.

За да се улесни пътуването  в края на поредицата от три почивни дни  Агенция „ Пътна инфраструктура “  (АПИ)  вкарва промени  в  организацията  на  движение  на разнообразни места в страната, оповестиха от пресцентъра.

От 11:00 до 21:00 ч.  днес се  лимитира движението  на тежкотоварните камиони над 12 тона,

пътуващи към  Кулата ,

в сектора от 105-и км на автомагистрала (АМ) „ Струма “.
Леките и лекотоварните транспортни средства, пътуващи към Кулата,
ще се отклоняват от Автомагистрала „ Струма “ по обходен маршрут от пътен възел „ Благоевград – юг “ по път I-1 София – Кулата,

общински път Симитли – Железница и ще се включват още веднъж в път I-1 при пътния възел при Симитли.

С промяната  на организацията на придвижване ще бъдат обезпечени две ленти за придвижване за

пътуващите към София в правата от път I-1 от пътен възел „ Симитли “ до Автомагистрала „ Струма “.
Тежкотоварните коли над 12 т, пътуващи към София,
ще минават единствено по дясната лента на път I-1. Временната организация на придвижване ще обезпечи по-бързо и удобно пътешестване в региона на Симитли,
в края на трите почивни дни, показват от АПИ и допълват,
че трафикът ще се контролира от екипи на „ Пътна полиция “ и пътни знаци.

За обезпечаване на естествена проходимост , ограничение на предпоставките за усложнения в

пътуването и тапи в пиковите часове,
когато доста хора потеглят на път,
ще бъде спряно придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектора от Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни коли към Варна  днес ограничаването е в действие от 16 до 21

часа. Тежкотоварното придвижване от Автомагистрала „ Хемус “ ще се отклонява по път I-1 София – Ботевград при

магазин „ Джъмбо “ до п. в. „ Яна “ и ще изчаква на място.

За пътуващите тежкотоварни коли към София  ограничаването също е от 16 до 21 часа.

Тежкотоварното придвижване ще се пренасочва по обходен маршрут – от 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “,
при пътен възел „ Ботевград “, водачите ще се насочват по път II-17,
по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „ Витинска река “ ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.

 enlightened Въвежда  се  промяна  в организацията на придвижване и  през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “  на  Автомагистрала „ Хемус “ .

Днес 26 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „ Топли дол “ ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. В тунел „ Правешки ханове “ ще има две ленти в посока София и ще се ограничи придвижването за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от Автомагистрала „ Хемус “ при пътен възел „ Правец “ по път I-3 Ябланица – Ботевград и при п. в. „ Осиковска Лакавица “ да се връща на Автомагистрала „ Хемус “.

При нужда, според от интензивността на придвижване по преценка на органите на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи София и Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи могат да бъдат налагани и други ограничавания, осигуряващи безпроблемно прекосяване през сектора на Автомагистрала „ Хемус “.

Превозните средства над 12 тона, пътуващи от Граничния контролно- пропускателен пункт (ГКПП) „ Капитан Андреево “ към Видин, с цел да избегнат измененията в организацията за придвижване по Автомагистрала „ Хемус “, може да употребяват различен маршрут – по Автомагистрала „ Марица “ – път I-5 – път I-6 – път II -55 /Прохода на Републиката/ – път I-5 – път I-3 – път II-13 и път I-1.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли  шофьорите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ –   , както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР