Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда

...
Това заяви председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Гоним дълг 20% от БВП към 2020 г.

Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова при представянето на бюджет 2018 в Народно събрание.

Стоянова запита какво е заварено след ръководството „ Орешарски “ и Българска социалистическа партия и си отговори-„ голям бюджетен недостиг, несъблюдение на приходите, европейски стратегии през неуспех, висока безработица, неустановеност в бизнеса, банкрутирала банка КТБ, съмнение в банковия бранш, високи лихви и на практика спряло кредитиране “.

„ Какво имам днес- растяща стопанска система и най-синтезираният индикатор е Брутният вътрешен продукт, който е над междинното равнище за европейските страни. За 2018 година приходите ще бъдат с 2,3 милиарда лева повече по отношение на регистрираните за миналата година. Над 11 милиарда лева е фискалният запас, върнато е доверието в банките, кредитирането е при извънредно ниски лихви, финансова непоклатимост, обезпечена от постоянен валутен ръб, подплатен с високи валутни запаси “, уточни Стоянова.

Тя акцентира, че България е трета в Европейски Съюз по мярка дълг към Брутният вътрешен продукт. За 2017 година ще отчетем дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт от 23%. За 2018 година се плануват 22%. Ще имаме действително понижение на дълга с 600 млн. лева Към 2020 година се планува дългът да доближи 20% от Брутният вътрешен продукт “, добави ръководителят на отрасловата комисия.

Тя съобщи, че цялата философия на бюджета е за поддръжка на икономическата интензивност на бизнеса, за продължаващ резистентен стопански напредък.

„ Бюджет 2018 е и с грижа към хората в неравностойно състояние. За обществени помощи сумата нараства покрай милиард.

Държавата се развива възходящо, стабилно и това не е единствено поради икономическия цикъл, а и поради стабилната финансова и фискална среда. Това е стратегия, която почтено от ГЕРБ са завили на хората, че ще реализират, с която хората ни избраха да управляваме и която ще следваме праволинейно, останалото, сътрудници, са опозиционни брътвежи “, уточни Менда Стоянова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР