Това лято се очертава уникално в космическо и енергийно отношение!

...
Това лято се очертава уникално в космическо и енергийно отношение!
Коментари Харесай

Тези дати ни носят вълшебството на сбъднатите желания

Това лято се обрисува неповторимо в галактическо и енергийно отношение! В него има цели четири суперлуни. Една към този момент мина - на 3-ти юли, само че ни чакат още цели дни вълшебни дати, които ще сбъдват фантазии, до момента в който на небето изгравят суперлуни.

Три следващи суперлуни са извънредно рядко събитие и предстоят на 1 август, 31 август и 29 септември 2023 година

Суперлуната е астрономическо събитие, при което пълнолуние или новолуние поражда, когато луната е в най-близката си точка до земята в своята орбита, наречена перихелий. В резултат на това Луната наподобява с 14% по-голяма и с 30% по-ярка от нормално. Суперлуната се случва почти един път на всеки 14 месеца.

Дните на суперлунията са мощни енергийни дни, които въздействат върху ориста на хората.

Ето какво да чакаме от специфичните три дати, които предстоят до края на лятото:

1 август – Пълнолуние и Супер Луна. Древните наричали това събитие есетрова Луна, тъй като по това време въпросната риба се хващала допустимо най-лесно. Тази августовска луна има и друго име – Луната на зелената царевица или зърно. Това е втората суперлуна за 2023 година, когато нощното величие ще бъде изключително блестящо в небето.

31 август – Пълнолуние, Супер Луна и Синя Луна. Земният сателит също ще бъде ситуиран на противоположната страна на планетата и ще бъде оптимално осветлен от Слънцето. Това е третото суперлуние за годината и второто пълнолуние за месеца. Нарича се " Синя луна ".

29 септември - това е четвъртата и последна суперлуна за годината. Пълната луна на царевицата или Жътварска луна, по този начин са я наричали античните индианци, тъй като по това време тече жътвата. Тя също по този начин включва концепцията за луна на реколтата – пълнолуние, което идва всяка година по-близо до есенното равноденствие.

Защо суперлуната е толкоз специфична:

Суперлуната поражда, когато Луната е в най-близката си точка до Земята в своята орбита. Това кара Луната да наподобява по-голяма и по-ярка от естественото.

Когато Луната е ниско на хоризонта, тя може да сътвори илюзията, че е още по-голяма и по-близо до Земята. Това се дължи на оптичен резултат, прочут като " резултат на луната ", който въздейства върху възприемането на размера и дистанцията.

Суперлуните не се случват толкоз постоянно. Обикновено по едно суперлуние се случва един път на всеки 14 месеца, тъй че това събитие може да се смята за релативно рядко и неповторимо.

Някои хора имат вяра, че суперлуната може да повлияе на естествени феномени като приливи и отливи, както и на времето. Въпреки че научните доказателства за това въздействие са лимитирани, мнозина към момента се любуват на това астрономическо събитие, написа една.бг.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР