Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината. В началото

...
Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината. В началото
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината


Това, което ни лиши 20-годишният преход, е истината. В началото на демокрацията всички желаеха досиетата да бъдет предадени на основаната комисия по това време. Имаше обещания, само че нямаше политическа воля.

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който откри научната конференция „ Проекции на комунистическия тоталитаризъм в България в интервала 1944-1989 година “.

По думите му до 2010 година огромна част от тези досиета бяха почистени. “Успяхме да създадем нужната съгласуваност, с цел да можем да предадем над един милион единици, свързани с досиета на държаваната сигурност. Това трябваше да бъде направено при започване на демокрацията”, съобщи Цветанов.

Той уточни, че едно цяло потомство, което през днешния ден пораства. не знае какво се случило в този интервал.

По думите му, за огромно съжалние през днешния ден всичко това, което се случва в страната го възприемаме като даденост.

От ГЕРБ не допуснахме закриването на комисята по досиетата. С тези начинания целим да осведомяваме младежите, сподели той.

Днешната дата 10 ноември е основна за развиването на демокрацията в България, сподели Цветанов при откриването на конференцията./novini.bg

https://web.facebook.com/576428955807280/videos/282053632439551/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР