Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин упрекна днес
Коментари Харесай

Русия обвини Европа , че заглушава свободата на словото

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин укори през днешния ден Европейски Съюз, че е забранил разпространението в Европейския съюз на четири съветски медии, и съобщи, че това демонстрира по какъв начин Западът отхвърля да одобри всякаква различна позиция и унищожава свободата на словото, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз заяви през вчерашния ден, че стопира разпространяването в Европейския съюз на основания в Прага новинарски уебсайт " Гласът на Европа ", съветската новинарска организация РИА Новости, както и вестниците " Росийская газета " и " Известия " с претекста, че те са от значително значение и средство за поддръжка на нападателната война на Русия против Украйна.

По-рано тази седмица говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че този ход ще докара до остра реакция срещу западните медии в Москва. Към този миг обаче към момента не е ясно кои медийни организации ще бъдат наранени, отбелязва Ройтерс.

" Ръководството на Европейски Съюз може единствено да приказва за независимост на словото, само че в действителност не я толерира ", сподели Володин, който е непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и член на съветския Съвет за сигурност.

" Те блокират всяка различна позиция, унищожават свободата на словото, нарушават правото на свободно разпространяване и приемане на информация ", съобщи той. 

Западните водачи показват Русия като най-голямата опасност за международния ред и упрекват страната, че се стреми да подкопае демокрациите на Запад, като споделят, че нахлуването на Путин в Украйна демонстрира, че Москва не би се поколебала да нападне и страна членка на НАТО, отбелязва Ройтерс.

Агенцията показва, че от своя страна Русия твърди, че Западът е замесен в хибридна война против нея, която включва комплицирана агитация, целяща да унищожи нейната известност.

Москва твърди, че западните медийни организации са тясно въвлечени в борбата и пазят Запада, като неведнъж разгласяват подправена или подвеждаща информация за Русия - изказване, което огромните медии изрично отхвърлят.

От началото на войната редица съветски публицисти напуснаха страната, а основни самостоятелни медийни организации бяха закрити. 

Съюзът на съветските публицисти назова възбраната за разпространяването в Европейски Съюз на четири съветски медии " противозаконна " и съобщи, че този въпрос е трябвало да бъде решен от съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР