След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред

...
След сигнал за заплаха се възложи постоянно полицейско присъствие пред
Коментари Харесай

Кирил Петков с нови обяснения по Фейсбук за катастрофата

След сигнал за опасност се разпореди непрекъснато полицейско наличие пред дома ми, защитата не е “придобивка ” от властта. Това написа във Facebook съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков.

Автомобил на Националната работа за защита (НСО), в който се е возил политикът, катастрофира на входа на Аксаково на 16 май. Петков показва, че желае да показа спомагателна информация във връзка със злощастния случай, тъй като е значимо обществото да получава вярна информация.

" Държа връзка с екипа, който се грижи за Красимира, брачната половинка в случая, и им благодаря, че ме държат в течение по няколко пъти дневно за нейното положение. Засега ситуацията ѝ е устойчиво и всички се надяваме с Божията помощ, тя да продължава да се усъвършенства. Ще продължа всеки ден да проследявам положението ѝ и, каквото зависи от мен, ще го направя, с цел да оказа помощ ", изяснява Петков.Прочетох в последните дни ужасни спекулации и виждам, че за доста хора няма граници на човешкото - всичко се употребява за кални политически внушения, разяснява той. Петков показва, че няма да им дава отговор, само че е значимо обществото да знае няколко обстоятелството, с цел да не го заблуждават озверели политици, за които явно граници няма.

" Моята защита беше свалена от НСО през януари 2023г. Впоследсвие в Министерство на вътрешните работи постъпи информация за директна опасност за живота ми и междуведомствена комисия, в която вземат участие и другите служби, ми назначи защита заради тази опасност. Знам, че поради смяната на нашата България, за която се боря, си навличам и доста недоброжелатели. Моето семейство също е наясно с рисковете, които поемам. След този сигнал за опасност се разпореди и непрекъснато полицейско наличие пред дома ми. Така че тази защита изобщо не е “придобивка ” от властта и не поисквам на никого заради такава причина да му се назначава защита. Не се върша на воин, просто спекулациите по тази тематика бяха ужасяващи и желая хората да знаят истината ", написа Петков.

Той изяснява, че по време на случая е седял на задната седалка от дясно - наложителното му място за сядане по протокол.

" В продължение на близо 40 минути бях във видео конферентен диалог с моя екип като случаят се случи по време на този диалог. Затова не следях придвижването и по какъв начин се случи всичко. Следващите си дейности описах в подробност в предходен пост. Много скърбя за загубата на живота на лидера и в този момент просто се надявам, че бързата реакция на хората от спешна помощ и пожарната, хората, които незабавно се притекоха на помощ, да докара до спасяването най-малко на живота на Красимира, посредством и на невероятния екип в болничното заведение сега. Нито сме бързали за нещо, нито е имало указания да се бърза - следващи ужасни медийни спекулации ", прибавя Петков.

" Вчера видях и друга лъжлива информация по някои медии, че съм имал злополука през 2021 и Рашков като министър ме бил “покрил ”. Ужас - неистина след неистина. През януари 2020, доста преди да вляза в политиката, в София, аз бях в позицията да лишава преимущество на кръстовище, и минаващата кола ме удари в предната ризница и я смъкна. Нито е имало потърпевши, нито е било обвързвано с мен като политик и най-малкото някой ме е “покривал ” за каквото и да било ", написа Петков.

" Знам, че е предизборна акция, и доста политици са безусловно озверели, само че истината би трябвало да се споделя и дори рецензиите на база истина са доста по-съдържателни, в сравнение с мръсни кални удари на база неистина. Аз видях по какъв начин си отиде един човешки живот и какъв брой сме нежни всички, и знам, че би трябвало да сме по-смирени. ", разяснява Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР