Украйна и Словения вече финализират двустранно споразумение за сигурност в

...
Украйна и Словения вече финализират двустранно споразумение за сигурност в
Коментари Харесай

Украйна и Словения финализират споразумение за сигурност

Украйна и Словения към този момент завършват двустранно съглашение за сигурност в границите на декларацията на Г-7, заяви през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Телеграм канала си след телефонен диалог със словенския министър председател Роберт Голоб, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Укринформ.

„ Съгласихме се да го подпишем при първа опция “, написа Зеленски в профила си в обществената мрежа „ Екс “.

Той благодари на словенското държавно управление за дейната поддръжка към формулата за мир и по-конкретно за това, че е удостоверило присъединяване си в Срещата на върха за мир в Швейцария. Той изрази убеденост, че може да разчита на поддръжката на Словения за същинското начало на договарянията за присъединение на Украйна към Европейския съюз. 

На 12 юли 2023 година в коридорите на среща на върха на НАТО във Вилнюс водачите на Г-7 одобриха взаимна декларация в поддръжка на Украйна, напомня Укринформ. Документът включва и работа по съответни двустранни дълготрайни задължения и съглашения в бранша на сигурността.

Към днешна дата Украйна към този момент е подписала двустранни съглашения за сигурност с Англия, Франция, Германия, Дания, Канада, Италия, Нидерландия, Финландия и Латвия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР