Това е състезание за издръжливост и скорост. Това е зрелищна

...
Това е състезание за издръжливост и скорост. Това е зрелищна
Коментари Харесай

Топ 7 на най-бързите коли в света – брилянтен дизайн и скорост

Това е съревнование за устойчивост и скорост. Това е зрелищна тръпка. Най-бързите коли в света оферират по нещо за всеки. Факт е, че всяка година колите стават все по-бързи и футуристични, а битката за званието “най-бързата кола в света” става все по оспорвано.

Модерните коли са по-леки, елегантни и мощни след като и да било. Най-високите скорости са надалеч над предходния “златен праг” от ~ 480 км / ч. Най-новите хиперавтомобили и суперавтомобили са произведение на изкуството на 4 гуми.


Hennessey Venom GT: 434 км / ч
Проектирането и създаването на този автомобил лишава цели две години. Създадени са едвам 29 бройки на скромната цена от 1,2 милиона $.

Самият суперавтомобил е разкошенс с плавни извивки и хармонично, основано от ултра леки въглеродни нишки. Hennessey Venom GT наподобява на пума, подготвена да скочи напред всяка секунда.

И това е скок – Venom GT доближава оптималната скорост от 434 км / ч и доближава ускоряване от 0 до 100 км / ч за 3,05 секунди.


Bugatti Chiron Super Sport 300+: 483 км / ч
Bugatti е натрапен бранд в първокласните хипер коли от години. Chiron Super Sport 300+ има искания за злава, която ще остане в историята. Това е първата кола, минала бариерата от 483 км / ч.

Bugatti Chiron Super Sport 300+ съставлява безукорен баланс сред форма и функционалност, аеродинамика и хармония. С ускоряване от 0 до 100 км / ч за 2,4 секунди, този автомобил сигурно има скорост и жанр, почтени за класацията.


Hennessey Venom F5: 484 км / ч
Името на този автомобил е отпратка към най-бързото торнадо. Естествена естествена мощ, на която Hennessey Venom F5 подражава с голямата си мощност и невероятни скорости.

Под капака на Venom F5 има близо 2000 конски сили. Това дава на този модел това, от което се нуждае, с цел да доближи оптималната скорост от 484 км / ч. Ускорението му е също толкоз впечатляващо, защото доближава от 0 до 100 км / ч за по-малко от 2 секунди.

Създаден, с цел да помогне на Hennessey да счупи международния връх, което преди този момент марката направи с GT, F5 е надграден със жанр, ексклузивност, цена и скорост. Произведени са единствено 24 бройки, а цената на всяка е 1,6 милиона $. Ярко жълтият цвят и въглеродните нишки са просто емблематични за тази марка.


Bugatti Bolide: 498 км / ч
Bugatti Bolide е лека хиперкола, която показва богатия обсег на марката във връзка с хубост, мощ и нововъведения. Този модел показва на какво е кадърен мотор W-16. Освен това автомобилът съчетава футуристични форми и лекост, стоешком единствено на метър от земята. Максималната скорост на Bugatti Bolide е 498 км / ч при ускоряване от 0 до 100 за 2,17 секунди.


Koenigsegg Jesko Absolut: 531 км / ч
Швейцарският производител на коли Koenigsegg показа тази хиперкола, с цел да сложи нов международен връх. При Koenigsegg Jesko Absolut обаче не става въпрос единствено за скорост. Този модел има улеснения като климатик, инфотеймънт и задоволително място за главата и краката, което нормално се подценява, когато става въпрос за супер бързи коли.

Jesko Absolut доближава оптималната скорост от 531 км / ч, само че от Koenigsegg не споделят информация за ускорението. С оптималната скорост като тази обаче сигурно то също е впечатляващо.


SSC Tuatara: 533 км / ч
Базираната в Северна Америка SSC основава хубав суперавтомобил, който е цялостен последните нововъведения в сектора. От Shelby SuperCars удостоверяват, че скоростта на Tuatara доближава 533 км / ч.

За страдание обаче на тези, които виждат себе си зад кормилото на SSC Tuatara, обикаляйки обичаните си градове, тази кола не е напълно законна. Тя употребява система от камери, вместо огледала, с цел да усъвършенства ръководството.

С мощ от 1750 конски сили, напълно алуминиев, 5,9-литров мотор с двоен турбо V-8 с плосък колянов вал и цена от 1,9 милиона $, SSC Tuatara може би не се нуждае и от рекордна скорост, с цел да да бъде изцяло характерен автомобил. Все отново не е ненужно.

SSC Tuatara може да се похвали с ускоряване от 0 до 100 км / ч за 2,5 секунди.


Devel Sixteen: 550 км / ч
Devel Sixteen има съвсем немислимо количество мощ и скорост. Този автомобил се стреми да разбие всички съществуващи върхове. Със своите над 550 км / ч, Devel Sixteen се е устремил към идващото равнище в скоростта. Той има невероятните 5007 конски сили и 81-милиметров Quad Turbo 12.3L V16.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР