Това е годината, в която неофициално изоставяме климатичните цели поради

...
Това е годината, в която неофициално изоставяме климатичните цели поради
Коментари Харесай

Десет невероятни енергийни идеи за 2024 г.

Това е годината, в която импровизирано изоставяме климатичните цели заради възходящото самопризнание, че те са непостижими. В днешно време би трябвало да се подготвите за непредвиденото, за събитието, което наподобява малко правдоподобно, само че се случва. Като да вземем за пример метода, по който Русия не завладя Украйна за една седмица. Или по какъв начин европейската стопанска система оцеля без съветски газ. Или какъв брой бързо утихна инфлацията. Или по какъв начин изчезна китайският външен министър. Или какво се случвас дефицит на вода в басейна на Амазонка. И по този начин, ние съставихме лист от 10 събития, всички правдоподобни, които биха могли да се случат в енергийния бранш. Ето няколко привидно нелогични за случване събития, които съгласно създателите на Oilprice.com, са повече от евентуални да се случат следващата година. Още по тематиката Петрол 12:26 ч. 1. Ядрена енергетика — Повишеното търсене на нуклеарни реактори от задгранични снабдители, които могат да свършат работата на по-ниска цена, заради простата причина, те са по-евтини. Ако някоя страна ще развива нуклеарната енергетика, за какво да го вършиме по по-скъпия метод? Пазарът ще бъде доминиран от трима играчи: Росатом (Русия), KEPCO и свързани компании (Южна Корея) и от Westinghouse AP 1000 (Канада). Но няма да идват нови поръчки от Съединени американски щати - най-малко за още една година, в случай че федералните дотации не бъдат увеличени. 2. Използване на изкопаеми горива — В международен мащаб използването на изкопаеми горива, в това число въглища, продължава да нараства. 2024 е годината, в която петролните и газовите компании наподобява печелят. Газът от ден на ден ще се преглежда като по-чистата (т.е. с по-ниски излъчвания на CO2) опция на въглищата за електроцентрали, в това число Съединени американски щати. Ръстът на LNG е неразбираем частично заради рестриктивните мерки за предпазване и презареждане. Една комунална компания означи, че ще отнеме месец, с цел да презареди хранилището след единствено един извънредно леден зимен ден.

3. Регулиране — Тази година терминът „ регулаторно хващане “ става по-популярен, с цел да опише регулаторите, които действат повече като чиновници на комуналните услуги, които би трябвало да контролират. Пример в това отношение е щата Джорджия в Съединени американски щати. И това сочи забележителен и значително неразпознат предстоящ риск, който желаеме да подчертаем. В щати, където една политическа партия е преобладаваща, като републиканците в Джорджия или демократите в Ню Йорк, е малко евентуално преобладаващият регулаторен режим да се промени фрапантно. Но в щати, където политическите партии са по-равномерно уравновесени, като Уисконсин, промяната на губернатора може да значи смяна в регулаторния личен състав и трагична смяна в политиката. Енергийните компании, които са били упълномощени да изградят нова генерираща мощ, работеща с изкопаеми горивни горива, от подкрепящите републикански регулатори. Но подобен план може да бъде изложени на огромен риск от блокиране в случай че по-малко симпатични назначения на демократите дойдат на власт и те имат по-климатично настроена стратегия.
  4. Климат — Това е годината, в която импровизирано изоставяме климатичните цели заради възходящото самопризнание, че те са непостижими. Вижте точка 2. Освен това една от двете съществени политически партии в Съединени американски щати твърди, че изменението на климата е машинация за ограничение на свързани административни организации. Като известна концепция отричането на най-лошите въздействия от изменението на климата ще стане още по-силно, а не по-слабо.
  5. Подземни ВЕИ — Две разработки трансформират концепцията за възобновими енергийни източници. Това е развиването на геотермалните сондажи и потвърждаване на търговски жизнеспособни подземни резервоари на възобновим водород. „ Копайте крепко и дълбоко “ може да бъде новата мантра и за екологичното придвижване. Количеството сила, което би могло да бъде създадено, би трансформирало тези нови планове и те да се трансфорат game changer. 6. Пренос на електрическа енергия. Поради тесните места по част от мрежата и опашки за достъп до мрежата, на които вложителите чакат 5+ години, съчетани с лимитираното ново строителство на далекопроводи и връзки, разработчиците на запаси изместват фокуса към разпределени запаси, обслужващи локално натоварване. Възобновяемите енергийни източници и дребните модулни реактори биха извлекли изгоди от сходен процес. 7. Водород — Най-лекият земен детайл заменя дребните модулни реактори (ММР) като най-нашумяла концепция за декарбонизация. Но нещата стават още по-реалистични във връзка с подобаващите му индустриални използва. След това още веднъж точка 5 нагоре, в който случай софтуерният скок е повече от оневинен. 8. Експоприация на комунални предприятия — Обществото може да гласоподава в интерес на поглъщането на частни комунални услуги. Резултати са такива след възходящите цени и неприятното обслужване. Щатът Мейн ще бъде първи в тази посока. Но правосъдното наказание ще отнеме доста време и ще приключи с високи цена. 9. Разположение на крайбрежната инфраструктура – Компаниите, разполагащи с енергийна инфраструктура на бреговете в страни, към този момент усещащи признаците на изменението на климата, може да преглеждат евентуалното повишаване на морското ниво. А това да докара и до евентуално занемаряване на крайбрежието на дълготрайни активи като електроцентрали да вземем за пример. Застрахователната промишленост ще играе все по-голяма роля в тези решения и вложителите от ден на ден ще търсят в застрахователната промишленост улики по отношение на обвързвания с климата риск във връзка с активите. 10. Задължение за обслужване на клиентите — Тази година ще забележим началото на отпадането на остарялото обвързване за обслужване, извършано от комуналните компании, изключително в дерегулирани щати като Тексас.
Това значи, че връзката на комуналното дружество с неговия клиент ще е на правилото „ ще го продадем единствено в случай че го имаме “ – по-късно вие се оправяйте сами. Така продължителността на спиранията на електрозахранването ще се усили още. Отговорността за електрическата надеждност от ден на ден се трансферира към клиента с непосредствени последствия за дизеловите и бензинови генераторите, жилищните и комерсиалните слънчеви системи и акумулатори, както и към огромните акумулаторни електроавтомобилни системи. Авторите на прогнозата не оферират невероятни политически събития, с цел да се осъществен тези предвиждания. Повечето от тях са годни и в Европа, в това число и в България, въпреки и в по-малка степен.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР