Тошко Йорданов нарече Кирил Петков фикус, предрече нови избори и

...
Тошко Йорданов нарече Кирил Петков фикус, предрече нови избори и
Коментари Харесай

Тошко Йорданов нарече Кирил Петков фикус

Тошко Йорданов назова Кирил Петков фикус, предсказа нови избори и проблеми за ПП-ДБ
Битката е кой да краде през „ Лукойл “, посредством различен „ Ойл “, считат от Има Такъв Народ за врътките с дерогацията

„ Колегите от ръководещата сглобка изгубиха ден на Народното събрание през днешния ден да си мерят предложенията за дерогация. Истината е, че борбата е кой да краде през „ Лукойл “. Дали сега надценката е над литър гориво, която съгласно Делян Добрев се движи по жълтите павета, или евентуално към някой от министрите в ръководството, дали поради това не е едната драма на ПП-ДБ “. Така шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов разяснява смяната в позициите на ПП-ДБ и ГЕРБ-ДПС за датата, от която да падне дерогацията за съветски петрол. Той прикани журналистите да питат за какво в тази дерогация има единствено за недопечен съветски нефт, за какво няма условия да не се внасят съветски нефтопродукти. „ Дали една компания „ Ойл “ няма да застане като медиатор на вноса на нефт в „ Лукойл “ по-късно? Дали компания „ Ойл “ не е внесла и закупила големи количества дизел и бензин – съветски “, попита още Йорданов, намеквайки, че не това е цялото име на компанията, която засяга.

„ Нали усещате каква е тънката разлика от импорт на недопечен нефт и артикули? За едното има възбрана, за другото – не. Вероятно танкерите с азерския и казахстанския нефт към този момент са подготвени и са свързани с тая компания. Дали по тази причина не вършат на маймуни целия парламент “, попита депутатът от Има Такъв Народ.

Според него и сега финансираме войната на Путин като му купуваме готовото гориво.

„ Бойко Борисов, който пред вас се закле, че щял да си подаде оставката, в случай че ГЕРБ мръдне обратно от това, което предложиха… Те мръднаха. Изтеглиха го “, съобщи Йорданов. И изясни, че засяга оставката на Борисов като водач на ГЕРБ, в случай че подадел такава като народен представител, Йорданов щял да направи „ кръг на страданието “ – със фотография на Борисов. „ Кратки „ жертвоприношения “, благи, малко петрол в чашка, едно евро да изгорим в името на боговете, в случай че напусне “, добави той.

Минути преди този момент, от парламентарната естрада Йорданов бе надалеч по-остър по адрес на ПП-ДБ и Борисов. „ Сега вие сте без водач, може би, тъй като аз съм сигурен, че той ще си държи на мъжката дума и ще подаде оставка. Ако не подаде – той е измамник, шушумига, вентилатор, фурнаджийска лопата, палачинка, която се обръща. Аз съм сигурен, че не е по този начин. Той е мъж, който си държи на думата, само че вие имате партиен проблем и в случай че не желаете да останете без водач – гласувайте това, което би трябвало да гласувате “, беснееше той от трибуната.

„ Да напомня и нещо за сглобката. Вчера наблюдавахме по какъв начин поради шефа на „ Пирогов “ Движение за права и свободи пристигна Асен Василев и господин Цонев излезе зад тила му да го гледа, инцидентно да не вземе да каже нещо, което не би трябвало. И той излезе, и прикани за оставка на министъра, под зоркия взор на Движение за права и свободи, тъй като иначе… той си знае какво ще последва, очевидно не му харесва “, атакаувта той от трибуната финансовия министър. „ Днес виждам, че има голяма наслада от решението на Асен Василев в ДБ… или ДСБ по-скоро. Кирил Петков, който щъка от първи на втори ред и се прави на фикус, и не взима отношение по тематиките за разцеплението в партията им. Г-н Делян Добрев пък, който орева вселената за тази дерогация, за неприятните руснаци, забавно къде е сега, за какво го няма в залата? Където си изтегля самичък предлагането. Така че да, сътрудници, това е наслаждение. Още по-хубавото, от което не можете да избягате е, че това всичко го гледат хората. Тя тази сглобка най-после ще се счупи “, сподели Йорданов и предизвести, че може би още веднъж ще се стигне до избори. Според него ГЕРБ ще изгубят доста, Движение за права и свободи са стоманени, а Политическа партия и Демократична България би трябвало „ да му мислят, тъй като ще имат сериозен проблем “.

„ Знам, че след седмица, 10 дни – отново ще гледаме дерогацията, не знам може и по-бързо да пристигна. Кирил Петков, благият, той пък избяга от залата, Делян Добрев на следващия ден ще изприпка с нещо ново за дерогацията. Този сериал ще си го гледаме отново, печелите Оскар за безумен филм “,  заяде се ръководещите Тошко Йорданов минути преди залата да реши отдръпването на двата законопроекта на ПП-ДБ и ГЕРБ за отпадането на дерогацията.

След това, в коридорите, Йорданов прикани да спре да с лъжата за антируския газ. И в този момент газът у нас бил съветски, само че минавал през медиатор – купува го Турция и ни го продава по-скъпо. Това накривява ли му шапката на господин Путин, че не е спечелил по-малко пари в случай че купуваме газ непосредствено, попита той.

Източник: 24 часа
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР