Предложих 11% да бъде осъвременяването на пенсиите от 1 юли,

...
Предложих 11% да бъде осъвременяването на пенсиите от 1 юли,
Коментари Харесай

Социалният министър: НОИ одобри 11% увеличение на пенсиите от 1 юли

Предложих 11% да бъде осъвременяването на пенсиите от 1 юли, Надзорният съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) гласоподава това мое предложение. Това разгласи служебният обществен министър Ивайло Иванов пред публицисти.

Той уточни, че само Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), изразявайки други претекстове за статута на Надзорния съвет, са дали своят вот с " въздържал се ". 

Надзорният съвет е органът, който взима решение с какъв брой да се осъвременят пенсиите, напомни министърът в отговор на въпрос дали е редно Народното събрание да има изключително съвещание по въпроса с нарастването на пенсиите.

 Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) внесе искане за привикване на изключително съвещание на Народното събрание на 15 май, сряда. 

След породили се обществени мнения за опцията нарастването да бъде по-ниско от плануваното, през вчерашния ден сутринта служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов разгласи, че ще предложи актуализацията на пенсиите да бъде с 11 %, както е признато в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година Той сподели, че има нужните за това средства. Това увери и служебният министър председател Димитър Главчев, представен от пресслужбата на Министерския съвет. " Пенсиите ще бъдат изплатени с нарастване в размер на 11%, макар че по „ швейцарското предписание “ размерът на нарастването е единствено 10% ", заяви той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР