Организации започнаха днес инициативата Гласувай за семейството 2024 за насърчаващи

...
Организации започнаха днес инициативата Гласувай за семейството 2024 за насърчаващи
Коментари Харесай

Инициатива за насърчаване на семейните политики в Националния и Европейския парламент започнаха организации

Организации започнаха през днешния ден самодейността " Гласувай за фамилията 2024 " за насърчаващи фамилията политики в идващото Народно заседание и Европейски парламент. Тя насочва покана към ръководителите на политическите партии да заявят позицията си по 10 значими въпроса.

Инициативата цели да разбере какво е визията на политическите обединения за бъдещето на ръководството в България и Европейския съюз по въпроси, засягащи човешките достолепие и независимост, правата на децата и родителите, брака и фамилията. Част от анкетата е и познатата от предходни избори декларация „ Гласувай за Семейството ", учредена на Конституцията и на настоящото в страната ни вътрешно и интернационално законодателство.

Автори на самодейността и акцията обвързвана с нея са сдруженията „ Асоциация Общество и Ценности " и Национална асоциация „ Поход за Семейството ". В популяризирането на анкетата и резултатите от нея ще се включи интензивно и онлайн платформата „ Граждани в деяние ", чиито акции са подкрепени от над 85 000 български жители и над 90 цивилен и наставнически организации.

Въпросите в анкетата и декларацията " Гласувай за фамилията 2024 " са поместени в платформата „ Граждани в деяние " на:. Адресът за попълване на анкетата ще бъде възложен на политическите партии и самостоятелни претенденти, участващи в изборите за ново Народно заседание и нов Европейски парламент. Официалните им представители следва да попълнят анкетата най-късно до 27 май 2024 година

Получените от анкетата резултати ще бъдат оповестени обществено, седмицата преди изборите, в уеб страниците на организациите основатели акцията - и, в платформата „ Граждани в деяние " -, в страниците им в обществените мрежи, като имейл-бюлетин до техните клиенти и до медиите.

*По-долу са 10-те въпроса и декларацията съдържащи се в анкетата, на всеки от които следва да се избере наложително един от петте отговора - твърдо " за ", по-скоро " за ", нямаме мнение, по-скоро " не ", твърдо " не ":

1. Ще отстоявате ли правото на всяка страна-членка на Европейски Съюз сама да дефинира политиките си в сферите на фамилните връзки, опазването на здравето и образованието?

2. Подкрепяте ли правото на родителите да вземат решение по повод развъждането, възпитанието, образованието и опазването на здравето на своите деца?

3. Ще съдействате ли за предприемане на ограничения за отбрана на децата от въвеждане на систематичното здравно/сексуално обучение в детските градини и учебни заведения, според стандартите на СЗО за Европа (стр. 38-50), включващо промотирането на разнообразни полови идентичности, еднополовите връзки и други?

4. Ще подкрепите ли въвеждането на ограничения в законодателството за отбрана на децата в онлайн пространството?

5. Ще отбраните ли правата на детето да има връзка със своите татко и майка като не допуснете узаконяването на еднополовите съюзи и на осиновяването на децa от еднополови двойки, в това число когато са направени в други страни членки на Европейски Съюз?

6. Подкрепяте ли въвеждането на избрания за „ пол " и „ полова еднаквост " разнообразни от биологичните в българското законодателство?

7. Подкрепяте ли отбраната на човешкия живот от зачатието му до естествения му край?

8. Подкрепяте ли прекратяване употребата на дами посредством недопускане легализиране на сурогатното майчинство, уронващо достолепието на дамите и правата на децата?

9. Подкрепяте ли възстановяване на демографската обстановка в страната посредством стопански политики за понижаване на данъчната тежест с повишаване на броя на децата в фамилиите и поощряване на раждаемостта?

10. Ще съдействате ли за отбрана свободата на съвестта и словото посредством унищожаване на крайни санкции (като затвор) за субективни и многозначни термини, без ясна формулировка, даващи опция за корист, като „ слово на ненавист ", „ подбудителство към ненавист " и други?

ДЕКЛАРАЦИЯ " ГЛАСУВАЙ ЗА СЕМЕЙСТВОТО "
Декларацията по-долу е учредена на Конституцията и на настоящото в страната ни вътрешно и интернационално законодателство*:

В работата си, като ръководител на партията, която съставлявам, обществено поемам ангажимент и давам обещание:

1. Да се застъпвам за одобряване на фамилията, учредено на доброволния сватбен съюз сред един мъж и една жена, според Конституцията ни, и като най-хубавата среда за развъждането и развиването на децата.

2. Да признавам разликите сред мъжа и дамата, тяхната неповторима роля за пълноценното развиване на децата, като се опълчвам на политики, ориентирани към изтриване на половите разлики в публичното пространство посредством въвеждане на пол и полова еднаквост разнообразни от биологичните, зачитайки в същото време с това равнопоставеността на половете.

3. Да се застъпвам за зачитането на първостепенното право и отговорност на родителите за развъждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, според избора и убежденията им, като се опълчва на систематичното полово обучение в детските градини и учебни заведения.

4. Да се застъпвам и интензивно да предизвиквам правата на индивида, в това число човешкият живот и достолепие, свободата на словото, съвестта и религията.

5. Да спомагам за приемане на политики и основаване на такива стопански условия, които обезпечават заслужен живот на фамилиите, предизвикват раждаемостта и способстват за справяне с демографската рецесия.

6. Да не отстъпвам и пазя правилото на субсидиарност в Европейския съюз, като главен принцип в стандартите за битка с дискриминирането, като се застъпвам за правото на страната ни, според контракта на Европейски Съюз, сама да дефинира политиката си в областта на брака и фамилията, родителските права, образованието и опазването на здравето.

* Текстовете на декларацията се основават на:

Конституцията на Република България; Конвенцията за отбрана правата на детето; Международния пакт за гражданските и политическите права (чл. 18, т. 5); Европейска спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи (чл. 2 от Протокол № 1); Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето (чл. 5 и член 11, т. 2); Всеобщата декларация за правата на човека; Закона за учебното и предучилищното обучение (чл. 3, алинея 2 и член 11, т. 2); Хартата за главните права на Европейския съюз член 5, член 6, Договора за ЕС; Резолюция за отбрана на фамилията на Организация на обединените нации (A/HRC/29/L.25), юли 2015 г.; Решение № 13 от 27.07.2018г. на Конституционния съд във връзка Истанбулската спогодба, както и на над 100 огромни изследвания за резултата от систематичното полово обучение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР