Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен

...
Топлофикация София е готова с първите сметки за новия отоплителен
Коментари Харесай

29% повишение на консумацията на топлинна енергия в София

" Топлофикация София " е подготвена с първите сметки за новия отоплителен сезон. Ноемврийските сметки за парно към този момент са налични в партньорските мрежи и центровете за обслужване на клиенти, оповестиха от сдружението.

Анализите демонстрират към 29% покачване на потреблението на топлинна сила през ноември 2020 година, спрямо този от миналата годината. Основен фактор за регистрираната разлика са доста по-ниските температури за интервала през тази година. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната средномесечната температура за ноември 2019 година е била 9,7 градуса, до момента в който същия месец през 2020 година междинната температура е била 5,3 градуса или с 4,4 градуса по-студено.

Тази година захлаждането стартира още през октомври и парното беше пуснато 5 дни по-рано спрямо 2019 година, когато отоплителният сезон започва на 5 ноември. Повишената консумация на топлинна сила през 2020 година се дължи с изключение на на по-студеното време и на прекосяването на учениците към електронен вид образование, което се случи на 29 октомври за гимназиалните класове, а по-късно и за останалите възпитаници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР