Токио. Правителството на Япония съобщи, че поема ангажимента да намали

...
Токио. Правителството на Япония съобщи, че поема ангажимента да намали
Коментари Харесай

Japan Times: Японското правителство си е поставило за цел да намали самоубийствата в страната с 30% до 2026 година

Токио. Правителството на Япония заяви, че поема уговорката да понижи самоубийствата в страната (в момента с най-лош индикатор измежду страните от Г-7) с минимум 30% до 2026 година, съобщи Japan Times.
Целта е включена в новия петгодишен проект за предварителна защита на самоубийствата, признат по време на среща на държавното управление. В Япония броят на самоубийствата спада към този момент седма година и за първи път от 22 години е достигнал до по-малко от 22 хиляди души.
Но държавното управление сочи, че страната към момента е в „ изключително състояние “, отчасти поради обстоятелството, че към момента броят на малолетните самоубийци не е намалял и самоубийството е към момента една от водещите аргументи за гибел на хора сред 20 и 30 години.
През 2015 година броят на самоубийствата в Япония е 18,5 на 100 хиляди души, което е доста повече от индикатора измежду останалите шест страни от Г-7, където варира сред 7,2 и 15,1. Правителството цели до 2026 година броят на самоубийствата да доближи до 13 самоубийства на 100 хиляди души.
Според признатия документ по-голямата част от самоубийствата са осъществени от хора, попаднали в безпомощно състояние. Цел на държавното управление е да понижи самоубийствата посредством понижаване на изключителната работа, бедността, издевателството и изтощението.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР