Киев. Бившият президент на Украйна Петро Порошенко от трибуната на

...
Киев. Бившият президент на Украйна Петро Порошенко от трибуната на
Коментари Харесай

ТАСС: Петро Порошенко представи „исканията си“ към Владимир Зеленски

Киев. Бившият президент на Украйна Петро Порошенко от трибуната на киевския митинг, където се събраха хиляди негови последователи, разгласи „ настояванията си “ към Владимир Зеленски, както и към другите участници в срещата на " Нормандската четворка " (Русия, Германия, Франция, Украйна), предава TACC .

„ Десетки хиляди хора се събраха тук, с цел да кажат:„ Ние сме за Украйна - свободна, демократична, единна, европейска страна “, сподели някогашният водач и добави, че„ гласът му би трябвало да бъде чут от украинския президент. Той твърди, че има всички аргументи „ да упорства за това. "
Порошенко акцентира, че всички участници в срещата на върха в Париж би трябвало да чуят хората на Майдана. „ Ако предадете Украйна, Вие предавате Европа “, сподели той на европейските водачи.

Бившият държавен глава очерта " алените линии ", които съгласно него участниците в срещата на върха в Париж не би трябвало да минават. Сред тях той назова недопустимост на отклоняване от ориентацията на Украйна към европейска и евроатлантическа интеграция, невъзможността за директни договаряния с представители на неконтролираните от Киев територии на Донбас, невъзможността за осъществяване на избори в Донбас преди използването на изискванията за сигурност и освобождението на пандизчиите " от окупираните територии и от Русия ". Порошенко също назова " червени линии " невъзможността за " търгуване на Крим " и недопустимостта на отстъпки от страна на Украйна по време на договаряния в подмяна на намаление на цените на газа.

На площада на Независимостта в Киев са се събрали няколко хиляди души, проведени от три опозиционни партии: „ Европейска взаимност “ (с водач Петро Порошенко), „ Отечество “ (с водач Юлия Тимошенко) и „ Глас “ (с водач Святослав Вакарчук). Те са събрали хора, с цел да насочат претенции към водачите на " Нормандската четворка " в навечерието на срещата си в Париж. Подобни, само че по-малко многочислени „ Майдан “ се организираха и в други райони на Украйна.

В същото време не всички украински политици поддържат позицията на събралите се на Майдана. Самият Зеленски сподели в петък, че не схваща за какво са решили да проведат този протест. " Никой не желае капитулация, никой не желае да предава териториите ни. И за какво отиват? " Той зададе риторичен въпрос в ефира на телевизионния канал „ Украйна “.

В поддръжка на Зеленски и против митингите в навечерието на срещата на върха в Париж се изрече и първият президент на Украйна Леонид Кравчук. " Ако желаете да помогнете на президента, тогава против кого са тези митинги на Майдана? " - той се обърна от телевизионния канал " Украйна " към опозиционните политици.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР