Вашингтон. Законодателите в Американския Конгрес излязоха със сериозно порицание към

...
Вашингтон. Законодателите в Американския Конгрес излязоха със сериозно порицание към
Коментари Харесай

The Times of Israel: Американският конгрес при резолюция против анексирането на територии на Западния бряг на река Йордан

Вашингтон. Законодателите в Американския Конгрес излязоха със съществено неодобрение към премиера Бенямин Нетаняху и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в петък, като одобриха резолюция срещу израелското анексиране на части от Западния бряг и поддържаха решението за две страни, написа израелското англоезично издание The Times of Israel .

По-рано тази седмица Нетаняху приказва с Тръмп за евентуално анексиране на Долината на река Йордан. От март министър председателят се ангажира да анексира района на Западния бряг и неотдавна ускори тези апели в яростна борба за опазване на властта си.

Необвързващата резолюция приканва администрацията на Тръмп „ категорично да утвърди решение за две страни като своя цел и да обезкуражи стъпките на всяка от двете страни, което би отдалечила мирното разрешаване на спора, в това число едностранно анексиране на територии или старания за реализиране на статут на палестинска държавност отвън рамките на договарянията с Израел. "
Тя бе призната в петък с партийното болшинство на демократите и някои републиканци.

Конгресменът Елиът Енгъл, демократ, който оглавява Комисията по външните работи на Камарата на представителите, напомни дългогодишната си поддръжка на Израел и по какъв начин поддържа преместването на посолството на Съединени американски щати в светия град Йерусалим. Той разясни също по този начин, че резолюцията не слага никакви условия за над 3-те милиарда $ военна помощ от Съединени американски щати, която всяка година получава Израел.

Но той сподели, че сигурността на Съединени американски щати се „ основава на решения за личните ни политически ползи... Тези от нас, които са мощни последователи на Израел, схващат, че Израел би спечелил най-вече от решение с две страни и че „ Двудържавното решение е положително освен за палестинците, само че и за евреите ", сподели Енгъл пред Камарата.

Илхан Омар и Рашида Тлайб, първите две дами мюсюлмани, определени в Конгреса, които са получили популярност поради мощните си рецензии към Израел, и двете гласоподаваха срещу резолюцията, както и другите две леви представителки. Те възразиха, че създателите на резолюцията, в опит да получат необятна поддръжка, са отстранили апела за преустановяване на„ окупацията “на Израел на палестинската земя.

Петима републиканци гласоподаваха за резолюцията.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР