TikTok е новият хегемон в света на социалните медии сочат

...
TikTok е новият хегемон в света на социалните медии сочат
Коментари Харесай

TikTok е любимата социална мрежа за губене на време

TikTok е новият хегемон в света на обществените медии сочат данни, показани от екипа на Atlas VPN.

Според тях, хората прекарват повече време в TikTok, в сравнение с в което и да е друго приложение на обществена мрежа.

Средностатистическият консуматор прекарва изумителните 23,5 часа (23 часа и 28 минути) всеки месец в скролване из TikTok през цялата 2022 година Това е с 3 часа и 51 минути повече от миналата година.

Общото време, прекарано в TikTok, възлиза на близо 282 часа годишно.

За първи път TikTok изпреварва YouTube във връзка с прекарано време. Този внезапен растеж на известността на TikTok е доказателство за неповторимия и ангажиращ формат на приложението, който е привлякъл вниманието на милиони консуматори по целия свят, добавя Atlas VPN.

Цифрите са получени от данни, предоставени от Meltwater и We Are Social, и преглеждат месечните трендове в потреблението на обществените медии в международен мащаб измежду потребителите на Android на възраст от 16 до 64 години.

YouTube остава втората най-популярна платформа по брой часове гледане. През цялата 2022 година хората са прекарвали почти 23,1 часа (23 часа и 9 минути) на месец. Времето, прекарано в платформата, е намаляло с 32 минути спрямо миналата година.

Фейсбук заема трето място в листата. Потребителите прекарват приблизително 19,7 часа (19 часа и 43 минути) месечно в най-популярното приложение за обществени медии в света, което е с 8 минути повече спрямо миналата година.

На последващо място е приложението WhatsApp със 17,3 часа (17 часа и 20 минути). Времето там е намаляло с 1 час и 15 минути спрямо преди.

Instagram добавя листата на първите пет, като потребителите на обществените медии прекарват приблизително по 12 часа на месец в приложението. Времето, отделено за разглеждане на Instagram, се е нараснало с 46 мин. спрямо 2021 година

Други платформи, които са лишили забележителна част от времето на потребителите на обществени медии, включват Line (10 ч. 59 мин.), Twitter (5 ч. 28 мин.), Telegram (3 ч. 57 мин.), Snapchat (3 ч. 10 мин.) и Фейсбук Messenger (3 ч. 7 мин.).

Потребителите прекарват приблизително 38% от времето си онлайн в обществените медии.

Въпреки че TikTok става все по-популярен измежду потребителите, той провокира доста опасения измежду специалистите по сигурността и управляващите.

TikTok е благосъстоятелност на основаната в Пекин компания ByteDance. Поради това доста длъжностни лица и специалисти по сигурността се притесняват, че ByteDance може да показа чувствителни данни за потребителите на TikTok с китайското държавно управление.  Това включва персонална информация като история на сърфиране, местонахождение и биометрични идентификатори.

Опасенията произтичат от китайски закон от 2017 година, който задължава фирмите при поискване да дават данни, свързани с националната сигурност на страната.

Като се има поради забележителното количество данни, които TikTok и други платформи за обществени медии събират от своите консуматори, длъжностните лица се тормозят, че тази информация може да бъде евентуално употребена непозволено, в случай че бъде споделена с властническия режим в Пекин.

Създателите на TikTok се дистанцираха от китайското държавно управление и обявиха, че не биха дали непринудено данни за потребителите на управляващите. Въпреки техните уверения обаче в никакъв случай не можем да бъдем сигурни дали това е правилно, допълват Atlas VPN.

Макар че огромна част от полемиките към приложението са съсредоточени върху опасенията за националната сигурност, би трябвало да се означи, че рискът за междинния консуматор не се разграничава значително от този при други известни приложения за обществени медии.

Въпросът се свежда до персонална преценка и осведомен избор по въпросите на сигурността на данните и неприкосновеността на персоналния живот онлайн. Информираността за евентуалните опасности и вземането на нужните защитни ограничения могат да оказват помощ за по-безопасно потребление на приложението, поучава Atlas VPN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР