Тези дни една интересна новина обиколи информационните източници. Си Ен

...
Тези дни една интересна новина обиколи информационните източници. Си Ен
Коментари Харесай

Турция не е поемала ангажимент пред Русия за сътрудничество в производството на дронове

Тези дни една забавна вест обиколи осведомителните източници.

Си Ен Ен Тюрк заяви, че съветският президент Владимир Путин е предложил Русия да си сътрудничи с Турция в производството на турските военни дронове ТВ2 " Байрактар ". Появиха се също по този начин известия, че в ОАЕ ще бъде построен взаимен цех за произвеждане на дронове.

Очаква се турският президент Реджеп Тайип Ердоган да се срещне на 5 август с Путин в съветския черноморски град Сочи.

Това ще бъде втората (след срещата в Техеран) среща на двамата водачи в границите на един месец и разумно се появи въпросът дали пък в Сочи не следва сключването на договорка сред Анкара и Москва по въпроса за дроновете.

Турските дронове " Байрактар " се оказаха едно от най-ефективните оръжия, с които украинските сили се борят против съветските сили в границите на спора в Украйна. По публични данни Турция е доставила 50 безпилотни самолета на Украйна.

Турция продава тези оръжия и на други страни. Ще си сътрудничи ли с Русия? Интересен отговор на този въпрос даде представителят на Ердоган Ибрахим Калън. В телевизионно предаване, в което Калън се включи онлайн, той съобщи следното:

“Владимир Путин в диалог с Ердоган ненапълно на смешка, а ненапълно съществено сподели на Ердоган: ”Предоставяте дронове на Украйна. Дайте и на нас, ние също бихме желали да закупим “. Нашият президент единствено се усмихна. В смисъл, че може да преговаряме. От наша страна не е стихотворец ангажимент”.

В отговор на въпрос кои тематики се планува да бъдат застъпени на срещата в Сочи, Ибрахим Калън съобщи, че измежду тях ще бъдат осъществяването на съглашението за зърнения кулоар, спорът в Украйна, както и въпроси от двустранен и районен темперамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР