Темата за фалшивите новини набира все по-голяма популярност. На фона

...
Темата за фалшивите новини набира все по-голяма популярност. На фона
Коментари Харесай

Фалшивите новини - феномен или рушител на демократичните ценности

Темата за подправените вести набира все по-голяма известност.

На фона на политическите конфликти у нас и обвиняванията за разпространение на подправени вести, не би трябвало да се не помни и несъгласията сред Съединени американски щати и Русия и изказванията за съветска интервенция при избора на Доналд Тръмп за президент посредством потреблението на хакерски атаки и подправени вести. Екипът на Novini.bg потърси за коментар по тематиката еврокомисарят по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел. Тя разяснява още и тематиките обучение, нови технологии, както и стартирането на пилотен прокет, който ще обезпечи безвъзмезден безжичен интернет в дребните общини в целия Европейски съюз.

"Темата за подправените вести е доста огромна отговорност. Президентът Жан-Клод Юнкер даде на мен за първи път тази задача. Работихме доста интензивно 4 месеца. Създаваме експертна група на високо ниво. Те има два месеца, с цел да ми дадат формулировка на казуса. Голяма част от подправените вести не са с нелегално наличие. Всички дружно би трябвало да се борим с подправените вести. Само дружно можем да се оправим с този феномен. Фалшивите вести не са нещо ново. Това, което е друго, е скоростта, с която се развиват и нападат демократичните ни полезности. Заедно би трябвало да дадем отговор на това предизвикателство ", безапелационна беше Габриел.

"Връзката сред образованието и пазара на труда би трябвало да бъде непрекъсната, насочена към новите технологии и бъдещето. Инвестицията в образованието е отговорност за всички нас. Тя би трябвало да е непрекъсната. Преподавателите също имат потребност от просветителни стратегии, тъй като те след това предават нужното познание на младежите, които натрупвайки го след това могат да се осъществят по-добре. Цифровите умения и познания би трябвало да бъдат наш главен приоритет. Трябва да сме подготвени за изменящия се дигитален свят ", сподели тя пред нашата камера.

"За мен е значимо като Европейски съюз какво можем да създадем с безплатния безжичен интернет. Стартираме пилотен план, който непосредствено ще работи с всички общини в Европейски Съюз. Този план започва през февруари. Той ще е за общините с население сред 6 и 8 хиляди души. Интернетът ще е безвъзмезден Призовавам всички да бъдат дейни, тъй като правилото ще бъде първи пристигнал - първи обслужен. Много е значимо да покажем, че за нас в България този план е доста значим. това е план, с който Европа демонстрира сигнал за съгласуваност. Така се притеглят вложения и се основават работни места. Така може в Германия, Франция, Финландия да видят дребната българска община. Така дребните български общини могат да привлекат внимание ", разкри българският еврокомисар.

Какво сподели още Мария Габриел вижте в прикаченото видео.



По материала работиха Галя Георгиева и Филип Епитропов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР