Технологиите са все по-важна част от живота ни. Затова и

...
Технологиите са все по-важна част от живота ни. Затова и
Коментари Харесай

Търсите ли си кариера в IT сектора

Технологиите са все по-важна част от живота ни. Затова и опциите за работата в тази сфера стават все по-перспективни. За атрактивния облик на сходна кариера несъмнено оказват помощ и медиите с разкази за заплатите в бранша, млади tech-милионери, реформаторски джаджи, офиси на компании като от азбучник за мебели и интериорен дизайн. Но с цел да работите в тази сфера, правилото fake it till you make it (от англ. - " преструвай се, до момента в който успееш " ) няма да ви бъде от изгода.

Какви стъпки би трябвало да предприемете, с цел да започнете работа в IT бранша, и какви са опциите за развиване и кариера в тази област?

Като за начало е добре да помислите дали тази сфера е подобаваща за вас, имате ли интерес от технологии и компютри и най-важното – бихте ли се заминавали с това по през целия ден в продължение на години. Не забравяйте, че е едно, когато тази тематика ви е забавна и я коментирате с другари на открито, а напълно друго, когато се занимавате с това през по-голямата част от деня.

Друго значимо изискване, с цел да работите в IT бранша и с цел да бъдете сполучливи, е да имате нюх към математиката и най-много да имате аналитично мислене. След това, имайте поради, че за усвояването на характерните механически знания е нужно време и старания и постоянно те не са по никакъв начин дребни. Ако индивидът се е справял добре с математиката в междинното си обучение, при непрекъснато учене и занимания, може да стартира работа след две години, считат експерти.

Нереално е да очаквате, че непосредствено можете да започнете като програмист, в случай че сте новак в сферата или в случай че просто сте изкарали курс от 6-7 месеца. Не се подлъгвайте и по описанията в някои образования, съгласно които незабавно след довеждане докрай ще започнете в сферата. На равнище младши програмисти могат да стартират хора, които въпреки всичко са отделяли време, до момента в който са се обучавали и са работили по разнообразни планове и измежду експерти.

Горна възрастова граница за работа в IT бранша няма, само че несъмнено по-младите претенденти постоянно са с преимущество, изключително в случай че става въпрос за изцяло начинаещи програмисти. В случая позитивната страна е, че в региона на осведомителните технологии има всевъзможни специалности и за някои от тях възрастта няма никакво значение, а даже множеството познания и опит са преимущество.

При всички случаи в основата на всяка сполучлива кариера е това да идентифицирате кариерната си цел и да си изготвите тактика, която да не е нещо от сорта на " желая да взимам хиляди левове ".

Ако към този момент сте на стадий " търсене на работа ", безусловно разгледайте настоящите оферти за работа на Karieri.bg.

EVN България търси:
Експерт, околна среда

KPMG търси:
Web Designer
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional

The American College Of Sofia търси:
A Full-Time Teacher In Physics
A Full-Time Intern In Mathematics

ScaleFocus търси:
Finance Business Partner

Finance Business Partner търси:
ETRM DevOps BA Wannabe

" Икономедиа " предлага:
Стажантска стратегия

Metric DS търси:
Digital Account Executive & Media Planner

Cargill търси:
Business Analyst
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР