Технологии YouTube се променя заради федерално разследване Жалби срещу видеопортала

...
Технологии YouTube се променя заради федерално разследване Жалби срещу видеопортала
Коментари Харесай

YouTube се променя заради федерално разследване

Технологии YouTube се трансформира поради федерално следствие Жалби против видеопортала го упрекват, че е злоупотребил с данните на децата, които го употребяват  Мартин Дешев 20 юни 2019, 12:37  YouTube се трансформира поради федерално следствие Източник: ЕПА/БГНЕС
роблемите с институциите не подминават и YouTube. Срещу видеопортала е формирано федерално следствие в Съединени американски щати поради тъжби, че нарушава неприкосновеността на данните на децата, оповестява в. Washington Post. Разследването към този момент е към края си и ще накара YouTube да вкара промени, някои от които към този момент са почнали, като не се изключва да има и финансова санкция.

Тим Кук упрекна ИТ промишлеността, че основава безпорядък

ИТ колосите в спор кой е по-лош с данните на хората

Разследването се води от Федералната комисия по търговия (FTC), като е предизвикано от поредност тъжби от правозащитни организации. Общото сред тях е, че YouTube не е съумяла да отбрани децата по отношение на условията на американския закон COPPA от 1998 година Той не разрешава на фирмите да наблюдават консуматори на възраст под 13 година, както и да насочват реклами към тях посредством така наречен таргетиране.

Тим Кук: Време е всички да защитим персоналните си данни

Тъй като следствието не е обществено, FTC отхвърля коментар по тематиката. Според жалбите YouTube, както и други компании, твърди, че услугите ѝ са единствено за по-възрастни консуматори и постоянно стопира достъпа на по-малките, когато разбере за тях. Компанията предлага и версията YouTube Kids, която е ориентирана единствено към деца и е съобразена с условията на закона. Реално обаче е доста мъчно да се управлява кой употребява тези услуги.

Според жалбите това не е опрощение и би трябвало да се създадат промени. Според източниците на Washington Post и обособена инспекция на The Wall Street Journal, в YouTube измененията към този момент са почнали.

Сред тях са изваждане на цялото наличие за деца от главния портал и преместването му в YouTube Kids. В момента детското наличие е налично и през главния портал. Друга евентуална смяна е изключването на функционалността за автоматизирано стартиране на идващото предложено видео, когато се гледа наличие за деца.

YouTube също отхвърля коментар по инспекцията и евентуалните промени. Компанията споделя само, че непрекъснато се разискват доста идеиза промени и някои от тях остават просто хрумвания.

Как да спрем приложенията в iOS да ни наблюдават непрекъснато

Новият Android ще пази персоналните данни по-добре

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев YouTube онлайн видео видеопортал киберсигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР