Технологичният гигант обявиха, че приходите им са се увеличили само

...
Технологичният гигант обявиха, че приходите им са се увеличили само
Коментари Харесай

Печалбите на технологичните гиганти падат и това е лоша новина за икономиката

Технологичният колос оповестиха, че приходите им са се нараснали единствено с 6% през трите месеца до 30 септември – до 69 милиарда $, спрямо над 40% растеж през същия интервал на предходната година. Това означи най-слабия напредък на компаниите от близо десетилетие, като се изключи пандемията.

Данните в този момент ускоряват опасенията за спад в стопанската система, написа BBC.

Microsoft във вторник сподели, че растежът се е забавил на фона на по-слабите продажби на компютри и други технологии. Потребителите и компаниите по света понижават разноските си на фона на страховете, че растящите цени и лихвени проценти ще насочат международната стопанска система към криза.

Силният щатски $ също навреди на американските мултинационални компании, което оскъпи продажбата на артикули в чужбина.

Печалбите на Alphabet са спаднали с близо 30% до 13.9 милиарда $ през тримесечието, защото приходите от реклами в YouTube са намалели за първи път, откогато компанията стартира да ги регистрира обществено.

Изостряме фокуса си върху явен набор от продуктови и бизнес цели “, сподели основният изпълнителен шеф на Alphabet Сундар Пичари.

Той добави, че софтуерният колос „ влага отговорно в дълготраен проект и дава отговор на икономическата среда “.

Microsoft заяви, че приходите ѝ са се нараснали с 11% до 50.1 милиарда $ през трите месеца, завършващи през септември.

Това означи най-бавния тримесечен растеж на приходите от пет години, защото по-слабото търсене засегна продажбите на лични компютри и растежа в подразделението за облачни калкулации.

Продажбите в бизнеса с видеоигри Xbox също се сринаха.

Големите софтуерни компании означиха скок на продажбите и цените на акциите си по време на пандемията, защото затворените по домовете си консуматори станаха по-зависими от технологиите. Но ориста на бранша наподобява по-мрачна при настоящия климат.

През последните месеци Alphabet съобщи, че забавя наемането на чиновници, до момента в който даже Microsoft редуцира работни места.

Много други софтуерни компании са решили да съкратят чиновници, в това число Netflix и Twitter, или да забавят темпото на набиране на личен състав, като платформата за обществени медии Snap.

Когато Гугъл се спъва, това е неприятна прокоба за цифровата реклама като цяло “, сподели Евелин Мичъл, основен анализатор в Insider Intelligence, отбелязвайки, че главният уеб страница на Гугъл в предишното е бил по-устойчив на спадове в рекламните разноски, в сравнение с уеб страниците за обществени медии, като Фейсбук или Snap.

„ Това разочароващо тримесечие за Гугъл значи, че предстоят сложни времена, в случай че пазарните условия продължат да се утежняват. “
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР