Водещи комуникационни експерти, част от дискусионната програма на PR Приз

...
Водещи комуникационни експерти, част от дискусионната програма на PR Приз
Коментари Харесай

Водещи експерти са част от дискусионната програма на PR Приз 2024

Водещи информационни специалисти, част от дискусионната стратегия на PR Приз 2024, ще се включат в програмата на тазгодишното издание на влиятелния информационен конкурс, проведен от Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО).

Тази година измежду гостите, които ще обменят скъп опит с аудиторията, е и българският член на Европейският парламент Ева Майдел. Майдел е част от екипа, създал и приел акта за изкуствения разсъдък на Европейския съюз. Наричан „ първият закон в света, който контролира изкуствения разсъдък “, той има за цел да ограничи генеративния изкуствен интелект, само че и да подсигурява сигурността на потребителите в интернет, както и да отбрани авторското право на текстовете и изображенията, които изкуственият разсъдък употребява.

По време на полемиката Майдел ще показа от първо лице провокациите по време на договарянията по какъв начин се основават регулации, които засягат технологиите и сферата на изкуствения разсъдък и скоростта, с която те се развиват.

В рамките на първия спорен панел изкуственият разсъдък ще остане централна тематика на диалог, като участниците, измежду които Юлиан Добрев, създател и шеф разбори в организация Bluepoint Research and Consulting, Вилиана Станева, PR управител на SiteGround и Мария Карашанова, редактор в DigitalTalk, ще дебатират какви са границите на обичайна връзка и къде се крие силата на новите технологии.

По време на събитието ще бъдат показани забавните открития от последното проучване в региона на обществените връзки и изкуствения разсъдък (AI), извършено от организация Bluepoint Research and Consulting. Според което, висок % от PR експертите показват позитивно отношение към AI, до момента в който измежду обществото този % е по-нисък.

Важно е да се означи, че забележителна част от потребителите имат опит с потреблението на AI, макар че има и такива, които показват подозрения във връзка с неговото приложение в региона на публицистиката, PR и рекламата. Цялата картина от изследването и трендовете, които то обрисува, ще бъде показана и дискутирана от участниците в двата панела.

Вторият панел, отдаден на индивида в съдействие с изкуствения разсъдък и етичната му приложимост в специалността, ще срещне водещи експерти като доцент д-р Яна Събева, учител по изразителност, бизнес връзка и връзки с обществеността в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и ръководител на Комисията по професионална нравственос към БДВО, Силвия Костова, шеф „ Корпоративни връзки и маркетинг “ в Пощенска банка и Сирма Пенкова, публицист в бизнес медиата „ Капитал “. Те ще обсъдят настоящото законодателство и регулации по тематиката, провокациите и опциите пред информационните експерти, внедрили новите технологии с всекидневието си, само че и ръководството на риска при потреблението на изкуствен интелект.

Програмата е част от PR Приз 2024 година Тази година той ще се организира на 22 май в конферентния център Planet Schwarz Tech Theater на бул. „ Черни връх 51 и започва в 16:00ч.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР