Замисляли ли сте се какво се случва с купищата електроника,

...
Замисляли ли сте се какво се случва с купищата електроника,
Коментари Харесай

Платформата за електроника под наем, която получи над 1 милион лева финансиране

Замисляли ли сте се какво се случва с купищата електроника, която използваме всекидневно, откакто излезе отвън приложимост? Преди няколко години този отговор си задават четирима българи, които основават българския финтех стартъп " Рентроникс " и пратформата за електроника чартърен Addit.tech.

Компанията е първата и единствена финтех платформа у нас, която е построена към бизнес модела Device-as-a-Service (DaaS).

Създадена е от Ани Бъчварова, Асен Асенов, Владимир Колев и Ивайло Петков. Платформата стартира работа през април 2020 година и бързо набира известност измежду корпоративни и самостоятелни клиенти. Приходите на компанията набъбнаха с близо 380% на годишна база до 1,3 милиона лв. през 2022 година
 Снимка 627023
Източник:

Преди три години стартъпът получава 1,1 милиона лв. финансиране, с което влага в разширението на бизнеса отвън България и в развиването на нови услуги. Привлеченото финансиране беше от българския фонд за рисков капитал Sofia Angel Ventures.
 Европейските правила, които предизвикват ремонтните услуги и би трябвало да донесат €4,8 милиарда вложения
Европейските правила, които предизвикват ремонтните услуги и би трябвало да донесат €4,8 милиарда вложения

Вместо да заменяме или купуваме нов апарат, ще можем по-лесно да ремонтираме остарелия

Електроника и концепция за кръгова стопанска система

Иновативната уеб платформа на Addit.tech е въодушевена от концепцията за кръгова стопанска система и стабилно развиване. Основателите и мениджмънт екипа на компанията споделят, че са основали компанията, в резултат на това, че потребителите и бизнеса у нас към момента употребяват електроника по метод, който води до неефективно систематизиране на запаси и средства, свръхконсумация, както и до вреди за околната среда.

Тенденциите в актуалния метод на живот трансформират посоката на желанията и навиците на хората - от закупуване и владение на материални артикули, към обогатяващи живота прекарвания.

С въвеждането на мощно конкурентни и гъвкави услуги за наем и напълно цифрово потребителско преживяване, компанията съумява да промени фундаментално достъпа, потреблението и оценяването на електрониката от страната на бизнеса и потребителите.

Нови пазари, употребена и актуализирана електроника

След сполучливото показване на абонаментния модел на електронни устройства на българския пазар, идващите цели компанията бяха за разширение на бизнеса и в прилежащите страни. Така се стигна до старта на две нови бизнес линии - основаване на пазар за употребена и актуализирана електроника, както и предлагането на новаторски финансови решения, ориентирани особено към търговията на дребно.

Днес от българския стартъп са безапелационни във все по-големия интерес към съвременни решения за наем на пазара на електроника в България и потреблението на този модел от страна на корпоративния бранш. На този декор компанията несъмнено съумя да се затвърди като най-иновативната, гъвкава и устойчива DaaS платформа в района.
 За 1 година светът изхвърли 62 милиона тона електронни боклуци
За 1 година светът изхвърли 62 милиона тона електронни боклуци

Купищата електронни боклуци се натрупат по цялостен свят
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР