Фондът за капиталови инвестиции (ФКИ), който е дъщерно дружество на

...
Фондът за капиталови инвестиции (ФКИ), който е дъщерно дружество на
Коментари Харесай

Дружество на ББР инвестира €400 000 в българска компания за парапланеризъм

Фондът за финансови вложения (ФКИ), който е дъщерно сдружение на Българската банка за развиване (ББР), инвестира 400 000 евро в българската компания за парапланеризъм Fly The Earth (FTE).

Компанията е основана преди шест години от най-хубавия български парапланерист Веселин Овчаров и софтуерния експерт Христо Пеев. Fly the Earth създава новаторска екипировка за професионални спортисти, фенове и запалянковци във въздушните спортове.

С вложените средства компанията ще разшири активността си на европейския и международен пазар на аксесоари за парапланеризъм, се показва на уеб страницата на ФКИ.
С какво се занимава Fly The Earth?
Най-известната иновация на FTE е съвременна седалка за упражняване на акробатичен и freestyle (свободно падане) парапланеризъм. За да я пригоди в унисон с потребностите на рисковите спортисти и условията за сигурност, екипът се концентрира върху високотехнологични разработки. Така основава първата в света 3-Ring Cutaway BASE система, усъвършенствано разрастване на избавителния парашут, първата в света аctive save система, аnti-autorotation система, специфични облекла и други

Това е деветата договорка на ФКИ, който предлага дялов капитал за напредък на дребните и междинни предприятия в България.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР