Българската компания (FTE) ще разгръща дейността си на европейския и

...
Българската компания (FTE) ще разгръща дейността си на европейския и
Коментари Харесай

Фондът за капиталови инвестиции ще развива иновативната компания Fly The Earth

Българската компания (FTE) ще разпростира активността си на европейския и международен пазар на аксесоари за парапланеризъм с поддръжката на Фонда за финансови вложения (ФКИ) от Групата на Българската банка за развиване.

Фондът влага 400 000 евро за по-бързия напредък и софтуерно развиване на компанията, основана преди 6 години от най-хубавия ни парапланерист Веселин Овчаров и софтуерния експерт Христо Пеев. Fly the Earth създава новаторска екипировка за професионални спортисти, фенове и запалянковци във въздушните спортове.
 Снимка 667314
Източник:

Веселин Овчаров е международен рекордьор по инфинити тъмблинг (най-много преобръщания във въздуха) и известността му спомага продуктите на FTE да се утвърдят в средите на парапланеризма. Те към този момент се употребяват интензивно от най-титулуваните имена в този спорт. Сред сътрудниците на българския бранд е и най-голямата легенда на парапланеризма - испанецът Раул Родригес.
 Снимка 667315
Източник:

Най-известната иновация на FTE е съвременна седалка за упражняване на акробатичен и freestyle парапланеризъм, която обезпечава необикновено преживяване при хвърчене. За да е в унисон с потребностите на рисковите спортисти и условията за сигурност, екипът се концентрира върху високотехнологични разработки, като първата в света 3-Ring Cutaway BASE система, усъвършенствано разрастване на избавителния парашут, основава първата в света аctive save система, аnti-autorotation система, специфични облекла и други

Чрез своята финансова и експертна поддръжка Фондът за финансови вложения ще подкрепи разгръщането на цялостния капацитет и пазарната агресия на Fly The Earth.

Това е деветата договорка на фонда, който предлага дялов капитал за напредък на дребните и междинни предприятия в България и към този момент има впечатляващо портфолио от сполучливи компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР