Спортните компании се борят със спад на продажбите от няколко

...
Спортните компании се борят със спад на продажбите от няколко
Коментари Харесай

Подкрепеният от Федерер швейцарски бранд, който не спира да расте

Спортните компании се борят със спад на продажбите от няколко тримесечия насам поради по-високите разноски за живот в Съединени американски щати и Европа, които лимитират харчовете за премиум облекло и обувки. Въпреки това в сходни времена някои съумяват. Пример е швейцарската On, за чиито артикули търговците отделят от ден на ден лавици напоследък.
История
Основана през 2010 година от първенеца по триатлон Оливие Бернхард в партньорство с Дейвид Алеман и Каспар Копети, On съумява да притегли клиенти посредством новаторски продуктови линии във време, когато известни марки като Nike и Adidas понасят удари.

Брандът „ изгря “ през 2012 година, когато първенецът по триатлон Никола Спириг избра обувките Cloudracer за Олимпийските игри в Лондон. Компанията твърди, че нейна лична технология за омекотяване в обувките е неповторимата ѝ точка – патентования дизайн CloudTec.

Истинският ѝ подтик пристигна през 2019 година, когато тенисистът Роджър Федерер стана акционер в On. Впоследствие през 2020 година компанията пусна лимитирана серия начин на живот обувки The Roger.

Генерираният интерес към нея докара и до нейното излизане на борсата. Швейцарската компания се листна в Ню Йорк и събра 746 млн. $, с което надмина задачата при подготовката за IPO-то.
И бъдеще
Само за миналите пет месеца от 2024 година компанията пусна няколко нови продукта и уголемява активността си в начин на живот сегмента. On има за цел да отвори повече директно притежавани магазини, защото търсенето остава мощно даже при по-високи ценови равнища спрямо по-големите ѝ съперници.

Според личните си изследвания компанията държи към 50% пазарен дял в Швейцария, 24% в Австрия и 15% в Германия. На идващите две места по величина на пазарния дял са Япония с 12% и Съединени американски щати с 6%.

Във вторник компанията увеличи прогнозата си за годишните продажби на 2.29 милиарда швейцарски франка. Повод за това са триумфите през първото тримесечие – продажбите надминаха упованията и скочиха с близо 21% и за първи път надвишиха 500 млн. швейцарски франка.

Устремът на компанията се случва и в навечерието на най-голямото спортно събитие на всеки четири години – Летните олимпийски игри и в разгара на световния взрив в здравословния метод на живот и тичането след миналата пандемия.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР