Технологическите компании, управляващи някои от най-големите онлайн платформи в света

...
Технологическите компании, управляващи някои от най-големите онлайн платформи в света
Коментари Харесай

Технологични компании подписаха декларация за справяне с дезинформацията

Технологическите компании, ръководещи някои от най-големите онлайн платформи в света – в това число притежателя на Фейсбук Meta, Microsoft, Гугъл, Twitter, Twitch и TikTok – подписаха нов устав на Европейски Съюз за справяне с онлайн дезинформацията.

Тези и други компании ще би трябвало да положат повече старания, с цел да спрат разпространяването на подправени вести и агитация на своите платформи, както и да споделят по-подробни данни за работата си със страните-членки на Европейски Съюз. Обявявайки новия „ Практичен кодекс за дезинформация “, Европейската комисия съобщи, че насоките са били завършени по-специално от „ уроците, извлечени от рецесията COVID-19 и нападателната война на Русия в Украйна “.

„ Този ​​нов кодекс за битка с дезинформацията идва във време, когато Русия употребява дезинформацията като част от военната си експанзия против Украйна, само че също и когато виждаме офанзиви против демокрацията по-широко “, сподели вицепрезидентът на Комисията по полезности и бистрота Вера Йоурова, в изказване за пресата.

Самият кодекс съдържа 44 характерни „ уговорката “ за компании, които са ориентирани към редица евентуални вреди от дезинформация. Те включват задължения за:

основаване на библиотеки с опция за търсене за политически реклами

демонетизират уеб страниците с подправени вести, като отстранен приходите им от реклама

понижаване на броя на бот мрежите и подправените сметки, употребявани за разпространяване на дезинформация

достъп на потребителите принадлежности за маркиране на дезинформация и достъп до „ авторитетни източници “

достъп на откривателите до „ по-добър и по-широк достъп до данните на платформите “

работа в тясно съдействие с самостоятелни проверяващи обстоятелства за инспекция на източниците на информация

Много американски софтуерни компании като Фейсбук и Twitter към този момент са приели сходни начинания след напън от политици и регулатори, само че Европейски Съюз твърди, че новият му кодекс на процедура ще разреши по-голям контрол върху тези интервенции и по-строго използване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР