Те влияят на живота ти по много начини. Един от

...
Те влияят на живота ти по много начини. Един от
Коментари Харесай

12-те закона на Карма

Те въздействат на живота ти по доста способи. Един от тях да вземем за пример споделя, че от всяко деяние произтича реакция. Поради комплицираното естество на вселената обаче, не е допустимо да се предскаже каква ще е реакцията. Това е като „ Ефекта на пеперудата “, научната доктрина, илюстрирана с трепкането на крилата на пеперуда, което може да окаже въздействие на времето в другия завършек на света.

Не можем да предскажем реакциите на Карма, само че може би можем да повлияем на това по какъв начин Карма работи в нашия живот . Всяко деяние има избрана енергийна осцилация и Карма ще реагира със същата осцилация. Затова е значимо да разбираме евентуалните последици от нашите дейности, с цел да не привличаме отрицателни реакции.

Ако нашите дейности са хармонични, състрадателни и стимулирани от любовта, то кармичната реакция ще докара сходни сили назад до нас. Ако нашите дейности обаче предизвикват болежка, боязън или ненавист, можем да чакаме сходен кармичен отговор.

Карма постоянно е недоразбирана или бъркана с някакъв тип господ, който раздава санкции за неприятни действия в този или различен живот, което в действителност е изцяло погрешно . Карма не е толкоз персонална. То е повече като положение на природата, сходно на магнетизма . Харесването притегля харесване. Но също като Ефекта на пеперудата Карма работи в голям мащаб. По тази причина даването на пари да вземем за пример, не води наложително до приемането на пари, изключително като се има поради и силата, която стои зад подаръка. Ако парите се оферират по користни подбуди, с желанието да се получат повече пари, тогава кармичната реакция, пратена назад към теб, освен това на друго, кармично равнище, също е егоистична.

Нашите планове и дейности не са без значение, всеки един от нас въздейства върху света по някакъв метод. Това е значимо, тъй като трансформира метода, по който вършим всякакви неща. Например, в случай че искаш да има мир на света, не отстояваш непременно гледната си точка, до момента в който накараш другите да се съгласят с нея, не водиш война, поради това, в което вярваш. Според законите на Карма, в случай че искаш да видиш повече мир по света, най-хубавият метод за това е да действаш миролюбиво самият ти.

  1. Закон за повода и следствието

Този е евентуално основният и най-добре прочут от законите на Карма. По създание той гласи, че това, което излъчваме към вселената се връща назад при нас. Ако желаеме мир, наслада и обич, би трябвало да даваме мир, наслада и обич.

  1. Закон на съзиданието

Животът изисква дейното ни присъединяване. За да получаваме живота, който желаеме, би трябвало интензивно да го сътворяваме, не просто да чакаме да се случи. Започни с съответни дребни дейности да постигаш живота, който искаш и тези дейности ще се върнат с увеличена мощ.

  1. Закон на смирението

За да се развиваме, би трябвало да приемем това, което е, вместо да оспорваме, че не би трябвало да е. Когато съдим другите, съдим себе си. За да реализираме по-високо положение, би трябвало да спрем да съдим и да приемем живота, до момента в който в същото време поставяме старания да превърнем света в по-добро място.

  1. Закон на растежа

Единственият метод да променим света е да променим себе си. Не би трябвало да се опитваме да направляваме държанието на другите. Когато променим в сърцата си това кои сме и какво сме, тогава и животът ни също стартира да се трансформира.

  1. Закон на отговорността

Трябва да приемем отговорност за дейностите си. Когато нещо се обърка, би трябвало да погледнем себе си, вместо да търсим виновността у другите. Това, което ни заобикаля, е просто огледало на нас самите. За да променим въгшния свят, би трябвало да поемем отговорността за това, което сме основали и да променим себе си към по-добро, с цел да можем да забележим същата смяна да се отразява в света към нас.

  1. Закон на връзката

Всяко деяние, което предприемем, способства за цялото. По тази причина дейностите не са нито дребни, нито огромни – всички те въздействат върху цялото.

  1. Закон на фокуса

Не можеш да мислиш за две неща по едно и също време. Когато сме фокусирани върху по-високи полезности, за нас ще е невероятно да мислим ниско долу, да изпитваме лакомия или боязън.

  1. Закон на даването

Трябва да живееш с полезностите, които са ти най-важни. Не е задоволително да приказваш за самообладание, обич и естетика, а дейностите ти да са подбудени от неспокойствие, ненавист или боязън.

  1. Закон за тук и в този момент

Ако живеем в предишното или в бъдещето, не сме в положение да действаме в единствения миг, в който е допустимо да се работи, а точно СЕГА.

  1. Закон на смяната

Историята се повтаря, до момента в който не научим уроците, които са ни нужни, с цел да променим пътя в живота си. За да можем да продължим напред, би трябвало да приемем предишното и да научим неговите уроци. Само тогава, можем напреднем.

  1. Закон за търпението и премията

Трябва непрекъснато да подхващаме дейности в посока основаване на живота, който желаеме и света, за който се надяваме. Наградата може да не пристигна незабавно, само че не би трябвало да се предаваме. В последна сметка да вършим това, което обичаме, работата ни да носи смисъл за нас, е премия единствено по себе си.

  1. Закон за значимостта и вдъхновението

Истинската стойност на нещо е пряк резултат от силата и желанията, които си вложил в него.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР