Те скърбят за смъртта на синовете си, негодуват срещу мобилизацията,

...
Те скърбят за смъртта на синовете си, негодуват срещу мобилизацията,
Коментари Харесай

Путин се срещна с майки на загинали войници, за да им каже, че не съжалява за войната

Те скърбят за гибелта на синовете си, недоволстват против мобилизацията, стачкуват в бюра за набиране на бойци, подлагат на критика неналичието на военна екипировка, желаят си момчетата назад: най-голямата съпротива на режима на Путин сега са майките.

Днес (25 ноември), девет месеца и един ден след началото, Владимир Путин се срещна за първи първи път с майките на бойци, които се бият или са били убити във войната Украйна.

Руските държавни медии разпространиха малко видео на съветския президент, който посреща група дами в резиденцията си в Ново-Огарьово на чаша чай, горски плодове и дребни сладки. „ Искам да знаете, че споделяме тази болежка с вас и че, несъмнено, ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че няма да се почувствате забравени “, споделя той на срещата, съгласно организация Интерфакс. „ Ние вършим всичко допустимо, с цел да чувствате нашата поддръжка ".

От началото на Covid-19 Путин населява Ново-Огарьово, като там посреща и най-висши посетители. От двете страни на прословутата шестметрова маса, се организираха срещите му с президента на Франция Емунуел Макрон и с немския канцлер Олаф Шолц.

Имотът е оборудван с тунел за стерилизация на посетителите - заради което Алексей Навални присмехулно назовава Путин " старецът в бункера ".

Разбира се, срещата на Владимир Путин с почернените майките е добре проведена. Внимателно е селекциониран моментът - малко преди Деня на майката, който в Русия се чества в неделя.

Според Кремъл за срещата са пътували общо 17 дами - от разнообразни съветски райони и от региони на Източна Украйна, анексирани от Москва в нарушаване на интернационалното право. Поканени са както майки на професионални бойци, по този начин и на наборни резервисти.

Мобилизацията, която Путин разгласи в края на септември, публично трябваш да обхване 300 000 резервисти, импровизирано се говореше и за официална алтернатива за разширение на тази численост до 1 млн. души. Новината тогава провокира най-големите антивоенни митинги в Русия от началото на войната насам. Демонстрациите постоянно се проведоха от дами.

На срещата с почернените майки, президентът на Русия е споделил да не се има вяра на всичко, което се приказва по малкия екран. Интернет също е цялостен с измами и неистини, предизвестил Путин. Какво са говорили майките, не излиза наяве.

Руският президент е коментирал още, че не съжалява за провеждането на " специфичната военна интервенция " и че след десетилетия на унижения, страната най-сетне се изправя против хегемонията на Запада.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР