Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на една

...
Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на една
Коментари Харесай

МОН компенсира зрелостниците с по 4 точки заради липсващи диаграми в матурата по български език

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на една от дилемите, паднала се на матурата по български език и литература. Това разгласи министърът на образованието Галин Цоков, излиза наяве от прессъобщение на ведомството.

Причината са сигнали на учениците, че при принтирането на изпита някои от тях са получили бланки без нужните диаграми по въпроса.

Учениците се оплакват, че без този детайл задачата става съвсем нерешима. По-рано пред Българска национална телевизия министърът заяви, че към този момент е открито, че от казуса са наранени към 200 възпитаници от общи 47 хиляди, които са се явили на изпита.

Точният брой на тестванията с проблеми обаче няма по какъв начин да бъде открит, защото бланката на теста и тази, която се ревизира след това, са разнообразни.

По думите на Цоков казусът е станал при разпечатването на тестванията, а диаграмата не е излязла поради настройки при някои от принтерите. Тестът се дава на учебните заведения в PDF формат.

Зрелостници алармираха и за други проблеми, само че при провеждането на матурата по британски език. Някои от тях се оплакаха, че записът от модула за слушане с схващане е бил прекомерно гръмък и неясен.

Родители на възпитаници от Бургас, които са се оплакали от техническия проблем, са подали тъжба в Инспектората по образованието в Бургас, като упорстват да бъде повторена първата част от изпита. Към момента обаче няма отговор от страна на инспектората или Министерството на образованието по този проблем.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР