Спонсорът на ПФК Левски Мило Борисов обяви прекратяването на договора

...
Спонсорът на ПФК Левски Мило Борисов обяви прекратяването на договора
Коментари Харесай

Хазартният спонсор на Левски прекрати консултантския си договор с клуба

Спонсорът на ПФК " Левски " Мило Борисов разгласи прекратяването на контракта за " консултантски " услуги, през който компанията му непосредствено участваше в надзора на клуба и имаше съглашение за отчисления на 10% от приходите му.

Борисов е мажоритарен притежател на хазартния оператор " Палмс бет ", чието лого стои върху екипите на " Левски ".

В писмо до почитателите той твърди, че " опрощава и отписва " всички дължими суми по контракта за консултантски услуги, а в това време " усилва повече от два пъти сумата по спонсорския контракт за оставащия период на действието му ".

" Съвместно с управлението на „ Левски за този интервал успяхме да реализираме доста значима цел – финансовото стабилизиране на клуба и изплащането на главната част от насъбраните в предишното отговорности към Национална агенция за приходите и към трети лица, от които зависеше лицензът и активността на клуба ", се споделя в позицията.

" Палмс бет " стана спонсор на " Левски " през 2020 година в миг на тежки финансови турбуленции поради сагата към прехвърлянето на собствеността от Васил Божков към Тити Папазов и Наско Сираков.

През 2021 година към този момент беше подписан 5-годишен контракт, който към този момент даваше на " Палмс бет " и спомагателни права като " сътрудник " в ръководството на клуба - в това число с позиции в управителните органи.

Това докара до вътрешно напрежение измежду останалите членове на ръководството, като в последна сметка беше заменен изпълнителният шеф Ивайло Ивков, а Станимир Стоилов напусна като старши треньор.

Част от почитателите на " Левски " също са недоволни от дейностите на притежателите. Преди две седмици те проведоха митинг с транспарант " Сираков - вън " по време на мач против " Черно море " и отложиха началото му с към 15 минути.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР