По-висока заплата ще получават бургаските общински съветници. Това стана след

...
</TD
>По-висока заплата ще получават бургаските общински съветници. Това стана след
Коментари Харесай

Тези хора ще взимат по-високи заплати

По-висока заплата ще получават бургаските общински съветници. Това стана откакто локалния парламент одобри с 40 гласа " за " нарастване на месечното заплащане на кмета на Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Заплатата на кмета на Бургас ще нарасне до 50%   от оптимално избрания размер от възнаграждението на министър в България, считано от  01.01.2023 година Ще бъде начислено и в допълнение месечно заплащане за добит трудов стаж и професионален опит в размер на едно на 100   върху главната заплата. От своя стана това ще докара до повишение на възнаграждението на ръководителя на ОбС- Бургас и на общинските съветници.

  " Повишаването на заплатата на кмета би дала опция да се отпушат заплатите на самата пирамида в Администрацията. Тя е обвързвана със заплатите на общинските съветници, на ръководителя на ОБС, на омбудсмана, на шефовете на общинските сдружения. Сега се взема решение един значим въпрос – доста от чиновниците получават по-високи заплати от шефовете на сдруженията. Така няма да се даде опция човек " да гледа в ляво и в дясно ", когато получава една естествена заплата ", означи зам.-кметът Красимир Стойчев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР